Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Párom egyedülálló apa, tervezz...

Párom egyedülálló apa, tervezzük az összeköltözést. Amint egy lakcímen lakunk, már nem jár neki az emelt családi pótlék? (13700)

Figyelt kérdés

2014. febr. 11. 16:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Onnantól már nem.Én is csak addig kaptam.
2014. febr. 11. 16:12
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

Most megkérdezed másképp, hogy így mit írnak? Így is ugyanazt fogják.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__csalad..

2014. febr. 11. 16:14
 3/11 A kérdező kommentje:
De nem értem amúgy, nekem idézőjelesen "semmi közöm" az ő gyermekéhez, csak azért mert van mellette egy nő(én) már nem jár neki a plusz 1500? Miért?
2014. febr. 11. 16:15
 4/11 anonim ***** válasza:
4%
1500 forint a kulonbseg a ket csp kozott... Ez a mai vilagban mar nem penz...
2014. febr. 11. 16:16
 5/11 A kérdező kommentje:
Kettes, mi fél éve vagyunk együtt, nem élünk még együtt, ha ez nem derült volna ki a kérdésből. Ezt a kérdést amit linkeltél nem én tettem fel.
2014. febr. 11. 16:16
 6/11 anonim ***** válasza:
93%

Borzasztó egyszerű a miért: mert nem EGYEDÜLÁLLÓ szülő.

Az egyedülálló kritériuma az, hogy EGYEDÜL neveli a gyermekét, tehát nem házas (vagy házastársától külön él igazoltan) és NINCS élettársa sem.

Ha összeköltözik valakivel, akkor lesz élettársa.

Ezért.

Reméljük, hogy nem havi 1.500 Ft választ el benneteket a közös élettől.

Szép napot.

2014. febr. 11. 16:18
 7/11 anonim ***** válasza:
76%

Első válaszoló vagyok,nem mert kettőtöknek több bevétele van mint különélőként.De mi pl igénybe vettük a családi adókedvezményt.Ezzel érdemes inkább foglalkozni.Nekünk 3 gyermekünk van.Egy közös és kettő másik házasságból.Mi sem vagyunk összeházasodva de mivel mindannyian egy lakcímen vagyunk így a családi adókedvezményt tudjuk igényelni.

[link]

2014. febr. 11. 16:19
 8/11 A kérdező kommentje:

Nem, nem ez választ el, csak érdeklődtem.

Kicsit furának tartom ezt, mert pl. akárki mással él, tesójával-szüleivel akkor jár, ha egy társ van mellette akkor meg nem.

Nyilván amiatt, hogy úgy gondolják a társ mindenben társ, tehát anyagilag is, viszont pl.egy szülő is ugyanúgy mellette állhat anyagilag, de ez nem befolyásoló tényező.

Na mindegy, fura egy rendszer..:-)

2014. febr. 11. 16:21
 9/11 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem meg te gondolkozol furán. A társával él, tehát nem egyedülálló!
2014. febr. 11. 17:07
 10/11 anonim ***** válasza:
55%
Az lehet, hogy fura, de hogy rendszer az erős túlzás! Össze-vissza foltozott törvény-rendelet-határozat egyveleg. Tényleg vedd igénybe a családi adókedvezményt, ha tudod hamár ilyen okosan kitalálták az okosok. Hálistennek én nem itthon dolgozom, de a guta meg is ütne, ha a kollégám 20-50%-al több munkabért vinne haza, mert van három gyereke! Félreértés ne essék, nem a családtámogatás a fő problémám (arról is vannak azért gondolataim, de az más kérdés), hanem az, hogy annak nem a az adókedvezmény a megfelelő eszköze. Nálunk Mo-on sajnos semmi nem az ami.:-(
2014. febr. 13. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!