Most kezdtem az egyetemet, mégis kapok még családi pótlékot. A nővéremnek két évvel ezelőtt az egyetem kezdésekor automatikusan nem küldtek, így azt gondoltuk, nálam is így lesz. De mégis küldik nekem... Miért lehet?
Nem 21, hanem 20 (annak a tanévnek a végéig, amiben a 20. évét betölti), és kizárólag közoktatásban (a felsőoktatás már nem közoktatás). Illetve megszűnik 20 éves kor előtt, ha megszűnik a jogviszony a köznevelésben.
Màr nem jàrna július,augusztus,szeptember,október,novemberre. Ezt vissza kell fizetni. Ha van kisebb tesód is, akkor anyukàd kéheti,hogy ràd és ha a nővéred még veletek él, akkor kettőtökre tekintettel utàn emelt csp-t kapjon anyukád. De ennyi.
2016. dec. 6. 22:30
14/19 anonim válasza:
Szerintem meg nincs annyi esze, mert ha lenne akkor nem kérdezgetnél itt, hanem ő már elintézte volna hónapokkal ezelőtt. Főleg úgy hogy tudhatná hiszen van egy nővéred is. Gondolom örült a plusz pénznek, amit most perkálhat vissza. Na most jó szemét voltam pontozz le. Csak néha nem értem hogy felnőtt emberek ennyire nincsenek képben.
2016. dec. 7. 14:00
15/19 Jubilee válasza:
Családi pótlékot kaphat az igénylő a gyermek iskolába íratásának évéig, mégpedig október 31-ig. Ezt követően november 1-jétől jár a családi pótlék legalább a tankötelezettségi kor utolsó napjáig. Ha a gyermek nem lép ki az iskolából, akkor tovább is jár utána a pótlék, mégpedig azon tanév végéig, amelyben a gyermek betölti a 20. életévét.
Ez azt jelenti, hogy ha a gyerek pl. 2023. február 3-án tölti be a húszadik évét, akkor még a tanév végéig (augusztus 31-ig) jár utána a pótlék. SNI-s gyermekek esetén a 20 év helyett 23 éves korig jár a családi pótlék.
2016. dec. 7. 14:25
16/19 anonim válasza:
utolsó, mi a francért kell mindent idekörmölni, aminek semmi köze a kérdéshez?
Tök mindegy az iskolakezdés, tök mindegy az SNI, a kérdező nem közoktatásban tanul, pont.
2016. dec. 7. 14:29
17/19 Jubilee válasza:
Igazad van, nem olvastam el figyelmesen, a felsőoktatás tényleg nem közoktatás. Viszont azt gondolom, kedves utolsó, hogy ezt normálisan is leírhattad volna nekem.
2016. dec. 7. 14:49
18/19 anonim válasza:
A szülőnek kell lemondania, nem szüntetik meg automatikusan. A családi adókedvezményt is addig írja jóvá a munkáltató amíg a dolgozó nem szól, hogy már nem jár neki. Ugyan ez a családi is. Mondjátok le és számíts arra, hogy vissza kell fizetned.
2016. dec. 14. 15:05
19/19 Csikszem válasza:
Mindenféleképpen jeleznetek kell, hogy már nem jár a pénz, mi éppen most szembesültünk azzal,hogy fél évi családi pótlékot és adókedvezményt kell visszafizetnünk. Úgyhogy jobb mielőbb utánaérdeklődni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!