Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Ha tappenzen vagyok terhesseg...

Ha tappenzen vagyok terhesseg miatt en igenybe tudom venni a csladi adokedvezmenyt? Kezhez 100 eft korul kapok. Nem tudom h tappenzbol vonnak e le adot.

Figyelt kérdés
Ha vonnak le adot akkor jo mert akkor megvan a 10eft adoalap.marcius elejen szulok.ugy gondoltam h 2015-os evre en nevemre lenne, s ez evtol meg parom neven.
2016. febr. 3. 23:29
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, vonnak.
2016. febr. 3. 23:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Tehat akkor lehet ugy h 2015-be en nevemre,ez evre parom nevere?
2016. febr. 3. 23:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, táppénz alatt is igénybe tudod venni, én is így kapom, mert eddig is az én fizetésemből volt érvényesítve, aztán most, hogy a második babát várom, most már mindkét gyerekre az enyémből érvényesítjük, táppénz alatt is. Ebben a hónapban szülök, de csed, gyed alatt is én kapom a kedvezményt, nincs kedvünk variálni vele, így is simán igénybe tudjuk venni.
2016. febr. 4. 08:18
 4/8 A kérdező kommentje:
Az jo
2016. febr. 4. 08:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha jól értem akkor még terhes vagy? Ha igen, akkor a terhesség 91. napjától lehet kérni a magzati adókedvezményt. Ha ez tavalyra is járt, akkor azt vissza tudod igényelni idén az adóbevallásban. Párod akkor kérheti a magzati adókedvezményt 2016-ban, ha házasok vagytok. Ha nem vagytok házasok, akkor te kérd. Gyerek születése után kérheti a párod családi adókedvezmény néven, ha nem vagytok házasok. Ha neked is megvan a 12500 Ft adólevonásod idén és csedből, gyedből is meglesz, akkor kérd te, ha nem vagytok házasok, nem kell annyit variálni.
2016. febr. 4. 11:12
 6/8 A kérdező kommentje:
Hazasok vagyunk.szeptemberbe hazasodtunk.akkor viszamneoleg en kerem.s erre az evre parom nevere.nekem nem biztos gyedbol meglesz a 10eft adoeloleg.nem tudom.a csed mikortol jar?
2016. febr. 4. 14:59
 7/8 anonim válasza:
csed szülés előtt 1 hónappal igényelhető... több mint a táppénz....
2016. márc. 3. 01:00
 8/8 anonim válasza:
a baba megszületéséig ne felejtsétek igényelni az első házas kedvezményt. akárki is igényli, megosztható...
2016. márc. 6. 01:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!