Családi pótlék, egyedülállóság! Melyik napot írjam be a papírra h nem vagyok egyedülállóálló? Lent!
Szóval 4 hónapos terhes vagyok az új páromtól.
Szeretnék nyilatkozni h már nem vagyok egyedülálló.
A papírra melyik dátumot írjam rá?
(ők ugye nem tudják h babát várok)
Ha 4 hónappal ezelőtti dátumot írom be akkor vissza kell fizetnem.?
írd be azt a hónapi napot, amelyikben beadod a papírt. pl. jan 25 vagy fabr 1.
így is úgy is egész hónapra jár, ami jár és nem tudom hány napos a bejelentési kötelezettséged, de ha egy héttel korábbi a dátum a beadás előtt, az még belefér.
Nagy ügyet ne csinálj belőle.
Hülyeséget írtak, én is nemrég intéztem előbb azt, hogy már egyedülállóként igénylem a családit, majd 1 évvel később azt intéztem, hogy már nem egyedül nevelem a gyereket, nem kérem az emelt családit.
Mindkét alkalommal csak bementem a MÁK-hoz és egy kézzel írt papírt beadtam az ügyintézőnek, 1 perc volt az egész.
Ma voltam bent 2 helyen is!
Házastárs vagy élettársi kapcsolat kell hozzá (tehát azonos lakcím)
Papírra ezt nem kell fel tüntetni illetve csatolni. De azt mondták bent h páromat felhívhatják ellenőrizni és kérik az adatokat stb.
Mondom akkor addig nem is tudom elintézni? Azt mondták h nem, hivatalos igazolás kell arról h már nem vagyok egyedülálló!!
Jól van mondom akkor el intézzük a lakcímet (tartózkodási hely) így elfogadják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!