Február 12-re vagyok kiirva most nekem hogy kell mit kell csinálnom ezzel a csaladi potlekkal?
Figyelt kérdés
Ez most rám hogy vinatkozik?2016. jan. 18. 12:27
1/7 anonim válasza:
Most semmit, majd ha megszületett a gyerek, akkor igényelheted a megküldött iratai birtokában.
2/7 A kérdező kommentje:
És ezt nekem kell igenyelni vagy a páromnak neki több a fizuja? Vagy ez mindegy mert egy összeg?
2016. jan. 18. 12:29
3/7 anonim válasza:
alanyi jogon jár, mindegy melyikőtök igényli.
4/7 anonim válasza:
azt családi adókedvezménynek hívják
5/7 anonim válasza:
A családi pótlék nem fizetés függő. AZ alanyi jogon jár. HAvi 12.200 Ft alapesetben.
Te igényelhetsz csedet (ha dolgoztál), vagy gyest, ha nem.
A párod csak a baba 6 hónapos korától igényelhet majd gyedet.
6/7 anonim válasza:
Családi pótlékra, vagy családi adókedvezményre gondoltál?
7/7 anonim válasza:
családi pótlék szülés után igényelhető a MÁK-nál. Fix összeg, teljesen mindegy melyikőtök igényli (12.200 Ft)
A családi adókedvezmény már a magzat 91. napjától jár, a munkáltatónál (kifizetőhelynél) kell hozzá nyilatkozatot leadni, ezt házastárs, élettárs vagy anyuka igényelheti, tulajdonképpen annak érdemes, akinek jó magas a jövedelme, hogy az egészet ki tudjátok használni (bár egy gyereknél ez még nem szokott gondot okozni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!