GYEST vártuk ami 28000 Ft erre megjött 18000ft . Az utalványra valami cst volt rá írva . A GYESnek mi a jelölése?
Figyelt kérdés
2015. aug. 19. 17:17
1/8 anonim válasza:
gyes családi pótlék jön cst-ként, szerintem egy havi családi pótlék, mert az teljes jár, és a gyes részarányosan.
2/8 A kérdező kommentje:
Nem értem :( ki tudnád fejteni ?
2015. aug. 19. 17:20
4/8 anonim válasza:
úgy értettem, ha most először kapod a gyest akkor azt részarányosan kapod, ha hónap közepén született, akkor fél havit kapsz... a családi pótlék viszont teljes jár naptól függetlenül. Ezért gondolom, hogy ez egy teljes cs p , és egy részarányos gyes.
6/8 anonim válasza:
A gyes 25.000 parszaz ft nen 28.0000 mert vonnak belole adot.
7/8 anonim válasza:
cst= családtámogatási ellátások (gyed, családi pótlék)
8/8 anonim válasza:
cst az család támogatás ahogy írták is, a gyes és a csp jön azon a címen és a kettő egyszerre.
gondolom ez az első, hogy kapod, ezért ekkora összeg. a csp-t egész hónapra kapod akkor is, ha 1.-én szülsz. viszont a gyest napra lebontva kapod, oszd el a hónap napjaival és szorozd meg azzal a számmal ahányadikán szültél. ehhez add hozzá a családi pótlékot és valószínűleg ki fog jönni a 18E Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!