4 éves kislányom gyümölcscukor azaz fruktóz érzékeny. erre jár e az emelt családi pótlék?
én egyszer olvastam, hogy súlyos, tartós ekcéma esetén például jár. (egy fórumon írták, utána néztem, és tényleg volt egy ilyen passzus. amúgy a nyugdíjba készülő védőnőm pl. nem tudta, szóval sokan nem tudják, akiknek amúgy kellene)
szerintem kérj egy igazolást az orvostól erről, egy másolattal menj el egy kormányhivatalhoz (ott fogják a jövőben intézni a csp-ot) hátha ott tudnak segíteni, illetve az ÖNKORMÁNYZATNAK is írj, mert sok mindenre adnak támogatást, ha nem is vagyonokat, de adnak.
(egy ismerősöm, akik elég szűkösen éldegélnek pl. a nehéz anyagiak miatt kapnak negyedévente 5eFt támogatást az önkormányzattól. az önkormi saját jogon dönthet ilyenekről)
a kevés pénz is pénz. sok ételben van fruktóz, szóval indokolhatod a kérésed a megemelkedett költségekkel, hiszen nektek drágább az élet, mint a nagy átlagnak.
Nem tudom, aktuális-e még, de, igen jár az emelt családi pótlék.
Nekem is laktóz-fruktóz malabszorpcióm van, adókedvezmény is jár utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!