Összesen havonta mennyi állami támogatást kell kapnia annak, akinek 2 gyereke van?
Nyolcas vagyok.
Nem tudom mit nem lehet érteni. A családi 2 gyerekre 26600 Ft ( vagyis gyermekenként 13300)
PLUSZ a gyes a kicsi 3 éves koráig alanyi jogon jár ami nettó 25650.
Ez összesen 52250.
Na most. Kérdező, gyedet nem fogsz kapni, mert ahhoz magyarországi munkahely is kell, mert az itthoni bérből számolják ki a gyed összegét.
A 4 évesed után csak családi pótlék jár. Mivel 2 gyereked van, a családi pótlék 13300 Ft/gyerek. Tehát, neked 26600 Ft családi pótlék jár.
A 1,5 évesre jár még gyes, ami havi 25650 Ft. Ezt 3 éves koráig kapod. Tehát kb. 52 ezer Ft, ami biztos jár.
Gyed extra annyit tesz, ha a gyerekkel gyeden vagy otthon és betölti az 1 évét, akkor gyed mellett bármennyit dolgozhatsz és kapod a gyedet is a munkabér mellé. Illetve több ellátást is igénybe vehetsz egyszerre, de ez csak azokra vonatkozik, aki az egyik gyerekét 2014 jan.1 után szülte.
Ha dolgozni fogtok itt Magyarországon, akkor a munkabérből igénybe vehettek 20 ezer Ft családi adó-és járulékkedvezményt. Vagy úgy, hogy te 10 ezer és a párod 10 ezer, vagy egyikőtök veszi igénybe az egész 20 ezret.
Ez azt jelenti, hogy a fizetésetek 20 vagy fejenként 10 ezer Ft-tal lesz több.
Amúgy ez az 52 ezer Ft, hogy tudd, itt Magyarországon az éhenhaláshoz is kevés. Ha te nem dolgozol, akkor a párodnak legalább 300 ezret kell hazavigyen és akkor is necces.
Nagynak oviba kell járnia, szeptembertől 3 éves kortól kötelező lesz nálunk az ovi. Havi kaja kb. átlag 8-9 ezer Ft. Nagyvárosban bölcsi férőhely egyenlő a nullával, magánbölcsi havi 70-80 ezer Ft. Nem tudom merre vagytok most, de én meggondolnám a hazaköltözést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!