Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Január 31-től megszűnik a...

Január 31-től megszűnik a családi pótlék. ugye ez valami vicc?

Figyelt kérdés

a facebookon olvastam ott osztotta meg egy anyuka.

ha elveszik ezt is akkor én 30 ezer forinttal leszek szegényebb.....

2014. dec. 28. 21:18
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
69%
Ha rajtam múlna elvennék... Nem is értem, hogy mirefel kap az pénzt, aki nem dolgoztt előtte, csak mert szül... Vajon miért szülnek a cigányok 8-10 gyereket?? És az ő gyerekeik 12-13 éves koruktól elkezdve úgyszintén? És csodálkozunk, hogy itt tart az ország... Az a normális, hogy csak az kapjon pénzt, aki dolgoztt előtte. Akkor lehet kevesebben szülnének a semmire, így azt mondják, hogy ott a családi, pottyantok pár gyereket aztán abból megélünk. Egyből feltalálnák a cigányok a fogamzásgátlást amint nem lenne a segély...
2014. dec. 28. 22:36
 12/30 anonim ***** válasza:
54%

És mennyire igazad van 11-es!

én 1 évig dolgoztam úgy hogy alkalmival bejelentve aztán bejelentettek 2. hónapban terhes lettem ezért kirúgtak.

semmit sem kaptam 9 hónapig semmiféle segéjt vagy támogatást és még azt is közőlték velem hogy a tb-t fizessem mert nem fognak ellátni.

ennyit erről.

2014. dec. 28. 22:48
 13/30 anonim ***** válasza:
65%
8.ik kölykök?ki vagy te nkm is van 3 de nem kölykök hanem gyerekek.SZÉGYELD EL MAGAD
2014. dec. 29. 16:02
 14/30 anonim ***** válasza:
Te is a segélyért szülted őket? az után nevelkednek ?itt akiből 5-8 van bizony vásott kölykök ....biztos itt élsz hogy megítélsz,grat,szánalmas vagy.
2014. dec. 30. 11:58
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem èrtem,hogy mièrt kell elìtèlni azt akinek több gyermeke is van?!!! nekem is van 5 ès mellettük becsületesen dolgozunk,nem a családibòl tartjuk fent magunkat. lèteznek normális több gyermekes családok is!
2014. dec. 30. 16:15
 16/30 anonim ***** válasza:
39%
Utolsó, nem tudom honnan veszed, hogy elítéljük azokat, akiknek több gyerekük van. Én speciel azokat ítélem el, akik nem dolgoznak és csak a segélyre potyogtatják őket...
2014. dec. 30. 20:22
 17/30 anonim ***** válasza:
én sem tudom miért veszitek magatokra?
2014. dec. 30. 20:34
 18/30 anonim ***** válasza:

Aki potyogtatja a gyereket, az nem a családira potyogtatja, havi 10 ezernél azért többe kerül egy gyerek. A többire potyogtatja, úgyhogy a családit nem kell irigyelni senkitől. Ráadásul ha megszüntetnék, de nem fogják, akkor nem a szülő "tanulna rendet", ahogy azt Móricka elképzelni, hanem csak a gyerekek szívnák meg mégjobban. Hogy még annyi se lenne a családnak.

Igazából a gyerekvállalási kedvet se ösztönzi a családi pont ezért. 10-12 ezer az semmire sem elég. Sőt egyáltalán. Ha abból indulunk ki, hogy két dolgozó szülő az átlagos fizetéséből manapság fizetéstől fizetésig él, akkor elég nagy bátorság/kétségbeesés kell ahhoz, hogy vlaaki gyereket vállajon arra, hogy a fizetése nagyrésze megy a levesbe, mert a gyed az úgy is jóval kevesebb lesz . Ehhez adnak egy-egy tizes adókedvezmény meg családi címen oszt jónapot, miért nem születik több gyerek? Hát mert ha valaki gyereket vállal, akkor a bevétele kevesebb lesz, miközben a kiadásai meg nőnek és a fiatal párok nagy részének már eleve ki van számolva a pénze?

2014. dec. 31. 14:52
 19/30 anonim ***** válasza:
Éppen ezért kell beszüntetni mert semmire nem jó, viszont rengeteg pénzébe kerül az államnak. Az ember maga tartsa el a gyerekét, ezért nem kéne jutalomnak járnia.
2014. dec. 31. 15:43
 20/30 anonim válasza:

Látom van itt sok okos ember aki nincs tisztában sok dologgal!

Ha nem lenne családi pótlék még kevesebb ember vállalna gyereket ami egy láncreakciót indítana el a államháztartásban!

Számoljanak azok az emberek akik elvennék a családi pótlékot!

1 gyermekre a családi pótlék 14000ft/hó amit kap a gyermek 20 éves korig!És itt jön egy kis matek /20x12=240x14000=3360000ft

Namost ha az a gyermek felnő és elkezd dolgozni akkor fizet havonta minimum 30000ft adót+7000ft nyugdíjjárulékot!

Ha tud nyugdíjas koráig dolgozni,de csak számoljunk 40 évet akkor 17760000ft-ot fizet ki az államnak!Tehát akkor az a gyermek a nyugdíjba vonulásáig /17760000-3360000=14400000/ft-ot fizet be az államkasszába!Akkor szerintetek az állam lenne olyan hülye hogy ne fizesse ki azt a havi 14000ft-ot!Ja és ezt az egészet csak minimálbérrel számoltam!

Tisztelettel egy 4 gyermekes apuka!

2015. jan. 1. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!