Január 31-től megszűnik a családi pótlék. ugye ez valami vicc?
a facebookon olvastam ott osztotta meg egy anyuka.
ha elveszik ezt is akkor én 30 ezer forinttal leszek szegényebb.....
És mennyire igazad van 11-es!
én 1 évig dolgoztam úgy hogy alkalmival bejelentve aztán bejelentettek 2. hónapban terhes lettem ezért kirúgtak.
semmit sem kaptam 9 hónapig semmiféle segéjt vagy támogatást és még azt is közőlték velem hogy a tb-t fizessem mert nem fognak ellátni.
ennyit erről.
Aki potyogtatja a gyereket, az nem a családira potyogtatja, havi 10 ezernél azért többe kerül egy gyerek. A többire potyogtatja, úgyhogy a családit nem kell irigyelni senkitől. Ráadásul ha megszüntetnék, de nem fogják, akkor nem a szülő "tanulna rendet", ahogy azt Móricka elképzelni, hanem csak a gyerekek szívnák meg mégjobban. Hogy még annyi se lenne a családnak.
Igazából a gyerekvállalási kedvet se ösztönzi a családi pont ezért. 10-12 ezer az semmire sem elég. Sőt egyáltalán. Ha abból indulunk ki, hogy két dolgozó szülő az átlagos fizetéséből manapság fizetéstől fizetésig él, akkor elég nagy bátorság/kétségbeesés kell ahhoz, hogy vlaaki gyereket vállajon arra, hogy a fizetése nagyrésze megy a levesbe, mert a gyed az úgy is jóval kevesebb lesz . Ehhez adnak egy-egy tizes adókedvezmény meg családi címen oszt jónapot, miért nem születik több gyerek? Hát mert ha valaki gyereket vállal, akkor a bevétele kevesebb lesz, miközben a kiadásai meg nőnek és a fiatal párok nagy részének már eleve ki van számolva a pénze?
Látom van itt sok okos ember aki nincs tisztában sok dologgal!
Ha nem lenne családi pótlék még kevesebb ember vállalna gyereket ami egy láncreakciót indítana el a államháztartásban!
Számoljanak azok az emberek akik elvennék a családi pótlékot!
1 gyermekre a családi pótlék 14000ft/hó amit kap a gyermek 20 éves korig!És itt jön egy kis matek /20x12=240x14000=3360000ft
Namost ha az a gyermek felnő és elkezd dolgozni akkor fizet havonta minimum 30000ft adót+7000ft nyugdíjjárulékot!
Ha tud nyugdíjas koráig dolgozni,de csak számoljunk 40 évet akkor 17760000ft-ot fizet ki az államnak!Tehát akkor az a gyermek a nyugdíjba vonulásáig /17760000-3360000=14400000/ft-ot fizet be az államkasszába!Akkor szerintetek az állam lenne olyan hülye hogy ne fizesse ki azt a havi 14000ft-ot!Ja és ezt az egészet csak minimálbérrel számoltam!
Tisztelettel egy 4 gyermekes apuka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!