Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Lemondtam a csaladipotlekot...

Lemondtam a csaladipotlekot az Allamkincstarnal, mert kulfodre koltoztunk. Luzer vagyok, vagy csak becsuletes? Sokan az itteni ismeroseim kozul, pedig jol allnak anyagilag nem mondtak le otthon.

Figyelt kérdés
Kivancsi vagyok van-e mas hasonlo cipoben, vagy csak a velemenyetekre. Koszonom elore is!

2014. nov. 25. 10:08
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Minden orszagban mas es mas a feltetele, van ahol nincs is. Nalunk, Bulgariaban ugyan van , de olyan minimalisnak kell elnnie az egy fore eso jovedelemnek a csaladban, hogy hala az egnek nem esek bele, kulonben is itt kb 5000 ft egy gyerekre. Minden ugye csak onnan igenyelheto ahol valaki eletvitel szeruen el, meghaladja a 3 honapot a tartozkodasa. Ezert mondtam le, hivatalosan.
2014. dec. 4. 16:23
 12/16 anonim ***** válasza:

"Minden ugye csak onnan igenyelheto ahol valaki eletvitel szeruen el, meghaladja a 3 honapot a tartozkodasa. Ezert mondtam le, hivatalosan."

Szia, hasonló cipőben járok. Ahol mi élünk onnan semmit se kapok, amit a neten találtam info az az, hogy be kell jelenteni a külföldi tartózkodást, de ha a magyar családi több, mint amit abból az országban kapsz ahol élsz, akkor a magyarok a különbözetet utalják.

Vagyis ha X országban élsz, de ott mondjuk kapsz 1000 Ft családit, Magyarországon járna 3000 (hasracsapott számok csak a példának), akkor X országban kapsz 1000-et, a magyarok utalnak 2000-et.

Ha viszont ott nem kapsz semmit, akkor a magyarok utalják a teljeset. (ha nem jól értettem és valaki ismeri a konkrét jogszabályt, tehát nem csak tippel hanem tényleg tudja is, az nyugodtan javítson ki!)

Szóval szerintem sürgősen keresd meg az Államkincstárat és igényeld meg.

2015. márc. 9. 00:35
 13/16 A kérdező kommentje:
Most olvastam csak a valaszt, en amikor lemondtam, reszletesen megindokoltam es az Allamkincstar nem hivta fel a figyelmem ra, hogy de jaaar, ha az adott orszagban nincs csaladi, v nem jar akkor nincs csaladi sehonnan, igy tudom, ha majd hazamegyek felhivom oket, de nalunk nekem nem jar amr mert itt az egyfore eso jovedelmet veszik alapul es en meghaladom halistennek azt a hatart... Erdekes, de szeritnem nem jar... Ha hazamegyek aprilisban megkerdezem. Ez a kulonbozet azoknak jar csak akinel az egyikl szulo ingazik a ket orszag kozott, vagy az egyik szulo kulfoldon dolgozik a masik magyarorszagon... akik kulfoldon elnek minden juttatast csak abbol az orszagbol kaphatnak. Igy tudtam.
2015. márc. 18. 11:35
 14/16 anonim ***** válasza:

12-es vagyok, most fogják otthon nekem megkérdezni, ha van pontos infóm akkor majd meg fogom ide írni.

Azóta nézegettem még pár honlapon infókat, én még mindig ott tartok, hogy jár, de remélem két héten belül kiderül.

Az, hogy nem mondták az nem jelent semmit, sajnos sokszor az ügyintézők is tévednek és volt olyan amikor nekünk kellett vinni a konkrét jogszabályt miután már egyszer elhajtottak. Utána kérdezett utána a kollégáknál.

2015. márc. 18. 21:37
 15/16 A kérdező kommentje:
Azt sajnos tudom, hogy tevednek, sokszor, sajnos... neha a malmunkra is. Nagyon varom, h megird. Teha akkor ti is kulfoldon eltek az EU-ban, az egesz csalad ha jol ertem. Ezzel az erovel az osszes erdelyi magayr akik Romaniaban elnek, de felvettek a amagyar allmpolgarsagot jarna nekik a magyar csaladi , ezen az elven (felre ertes ne essen semmi bajom az erdelyiekkel, csak pelda volt) .... Kivancsi vagyok, nagyon meglepodnek ha jarna barmi is Magyarorszagrol.
2015. márc. 19. 08:06
 16/16 anonim ***** válasza:
Mindegy, hogy Bulgária, vagy USA, ha te vagy a nagykövet:-D.
2018. febr. 5. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!