Lemondtam a csaladipotlekot az Allamkincstarnal, mert kulfodre koltoztunk. Luzer vagyok, vagy csak becsuletes? Sokan az itteni ismeroseim kozul, pedig jol allnak anyagilag nem mondtak le otthon.
"Minden ugye csak onnan igenyelheto ahol valaki eletvitel szeruen el, meghaladja a 3 honapot a tartozkodasa. Ezert mondtam le, hivatalosan."
Szia, hasonló cipőben járok. Ahol mi élünk onnan semmit se kapok, amit a neten találtam info az az, hogy be kell jelenteni a külföldi tartózkodást, de ha a magyar családi több, mint amit abból az országban kapsz ahol élsz, akkor a magyarok a különbözetet utalják.
Vagyis ha X országban élsz, de ott mondjuk kapsz 1000 Ft családit, Magyarországon járna 3000 (hasracsapott számok csak a példának), akkor X országban kapsz 1000-et, a magyarok utalnak 2000-et.
Ha viszont ott nem kapsz semmit, akkor a magyarok utalják a teljeset. (ha nem jól értettem és valaki ismeri a konkrét jogszabályt, tehát nem csak tippel hanem tényleg tudja is, az nyugodtan javítson ki!)
Szóval szerintem sürgősen keresd meg az Államkincstárat és igényeld meg.
12-es vagyok, most fogják otthon nekem megkérdezni, ha van pontos infóm akkor majd meg fogom ide írni.
Azóta nézegettem még pár honlapon infókat, én még mindig ott tartok, hogy jár, de remélem két héten belül kiderül.
Az, hogy nem mondták az nem jelent semmit, sajnos sokszor az ügyintézők is tévednek és volt olyan amikor nekünk kellett vinni a konkrét jogszabályt miután már egyszer elhajtottak. Utána kérdezett utána a kollégáknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!