Tényleg munkához kötnék a családi pótlékot?
Tegnap láttam egy politika műsort amiben erről volt szó.
Elvileg munkához akarják kötni a családi kifizetését.
De azt is mondta az interjú alany, hogy a gyerekeknek kötelező lesz 3 éves koruktól oviba járni. Kb. pont úgy, mint a pár éve bevezetett iskolai lógások ellen rendelkezés.
Az én lányom még csak 3 hónapos, nem akartam 2-3 événél előbb beadni valahova napközben..
De ezek szerint muszáj lesz.Nem azért háborodtam fel, mert továbbra is "élösködni" akarok az államon vagy akárcsak a gyerek apján( együtt vagyunk és persze ő is vesz a gyerekünknek mindent, de még mindig szarnak érzem magam, h nem dolgozom)szeretnék dolgozni, de tanfolyamot kell végeznem, mert sima érettségivel semmire nem megyek, de addig is kire bízzam, hova rakjam a kislányomat?
Ez a gyerekkel kicseszés szerintem..Ráadásul, váró lista van a bölcsödék nagy részében..Ti mit gondoltok erről?Tényleg megtehetik?Kihez lehet majd "15-ben fordulni, hogy ne kelljen még beadni a bölcsödébe?(egy éves kora előtt semmiképpen nem akarom)
Gondolom, nem a gyesen lévőkre vonatkozna. Ez az egész nagyon átgondolatlan, aki mondjuk fél éve keres munkát, annak a gyereke akkor ne is egyen, mert 0 Ft a munkanélküli, csp sincs, kb. fel is fordulhat gyerekestől. Ha meg nincs mit enni, nevelheti az állam a nem megfelelő körülmények miatt.
A kötelező ovi meg vicc, nincs is annyi férőhely, most is propagálják, ha egyik gyerek otthon van valami miatt, hogy minek megy a másik, vagy vigyem el délben mindkettőt a szabadnapom miatt, meg úgy általában jobb, ha nem zavarja a gyerek az óvónőket azzal, hogy oviba jár. Ráadásul nem is minden 3 éves szobatiszta...Ne aggódj, ezek baromságok, ha bevezetnék, akkora botrány lenne...
Tudom, kire gondolsz, második válaszoló..és én egyszóval nem mondtam, nem értenék egyet, igazából, csak azt szeretném, hogy ne pl. fél évesen kelljen beadnom..legalább egy éves-másfél éves, 2 éves korában terveztem beadni bölcsibe, addig ha levelezőn is, elvégezni valami tanfolyamot.
De te hány évesen adod be ha megkérdezhetem?:) Meg te nyilván gyedet kapsz, igaz?Én sajnos csak gyest, és családi pótlékot(sajnos a kisboltban ahol áprilisig dolgoztam, a fönökök nem jelentettek be, más munka nem volt, amikor kiderült, hogy babát várunk, nem is tudtam volna elmenni máshová dolgozni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!