Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Tényleg munkához kötnék a...

Tényleg munkához kötnék a családi pótlékot?

Figyelt kérdés

Tegnap láttam egy politika műsort amiben erről volt szó.

Elvileg munkához akarják kötni a családi kifizetését.

De azt is mondta az interjú alany, hogy a gyerekeknek kötelező lesz 3 éves koruktól oviba járni. Kb. pont úgy, mint a pár éve bevezetett iskolai lógások ellen rendelkezés.

Az én lányom még csak 3 hónapos, nem akartam 2-3 événél előbb beadni valahova napközben..

De ezek szerint muszáj lesz.Nem azért háborodtam fel, mert továbbra is "élösködni" akarok az államon vagy akárcsak a gyerek apján( együtt vagyunk és persze ő is vesz a gyerekünknek mindent, de még mindig szarnak érzem magam, h nem dolgozom)szeretnék dolgozni, de tanfolyamot kell végeznem, mert sima érettségivel semmire nem megyek, de addig is kire bízzam, hova rakjam a kislányomat?

Ez a gyerekkel kicseszés szerintem..Ráadásul, váró lista van a bölcsödék nagy részében..Ti mit gondoltok erről?Tényleg megtehetik?Kihez lehet majd "15-ben fordulni, hogy ne kelljen még beadni a bölcsödébe?(egy éves kora előtt semmiképpen nem akarom)

#bölcsőde #várólista #munka. családi pótlék
2014. nov. 5. 09:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, nem a gyesen lévőkre vonatkozna. Ez az egész nagyon átgondolatlan, aki mondjuk fél éve keres munkát, annak a gyereke akkor ne is egyen, mert 0 Ft a munkanélküli, csp sincs, kb. fel is fordulhat gyerekestől. Ha meg nincs mit enni, nevelheti az állam a nem megfelelő körülmények miatt.

A kötelező ovi meg vicc, nincs is annyi férőhely, most is propagálják, ha egyik gyerek otthon van valami miatt, hogy minek megy a másik, vagy vigyem el délben mindkettőt a szabadnapom miatt, meg úgy általában jobb, ha nem zavarja a gyerek az óvónőket azzal, hogy oviba jár. Ráadásul nem is minden 3 éves szobatiszta...Ne aggódj, ezek baromságok, ha bevezetnék, akkora botrány lenne...

2014. nov. 5. 10:40
 2/4 anonim ***** válasza:
48%
Először is gondolj bele, hogy kik miatt hoznák ezt a rendelkezést. Van olyan család, ahol senki nem dolgozik és 6 gyerek után veszik fel a családi pótlékot. a családi pótlékot azok teremtik elő a levont adóikból, akik dolgoznak. szerinted azokkal szemben ez igazságos dolog? Nekem 2 gyerekem van és hamar vissza kell mennem dolgozni, hogy mindent meg tudjak nekik adni, be fogom adni bölcsibe, mert muszáj. A fizumból meg levonják a rengeteg pénzt, amit én is tudnék hova tenni. Tisztelet a kivételnek, aki dolgozni szeretne, de munkaügyes vagyok 15 éve és hidd el az a tapasztalatom, hogy ez nagyon ritka. Sokan csak a markukat tartják az állam felé és gyártják a gyerekeket a családi pótlékért. Valahol ennek gátat kell szabni.
2014. nov. 5. 10:53
 3/4 A kérdező kommentje:

Tudom, kire gondolsz, második válaszoló..és én egyszóval nem mondtam, nem értenék egyet, igazából, csak azt szeretném, hogy ne pl. fél évesen kelljen beadnom..legalább egy éves-másfél éves, 2 éves korában terveztem beadni bölcsibe, addig ha levelezőn is, elvégezni valami tanfolyamot.

De te hány évesen adod be ha megkérdezhetem?:) Meg te nyilván gyedet kapsz, igaz?Én sajnos csak gyest, és családi pótlékot(sajnos a kisboltban ahol áprilisig dolgoztam, a fönökök nem jelentettek be, más munka nem volt, amikor kiderült, hogy babát várunk, nem is tudtam volna elmenni máshová dolgozni)

2014. nov. 5. 11:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Sajnos úgy néz ki, hogy egy évesen kell majd beadnom, legalább fél napra, mert lombikosok voltunk és a főnököm nagyon rendes volt velem, végig támogatott...ezért nyilván joggal várja el, hogy visszamenjek hamar dolgozni (vezető beosztású vagyok). Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy, sajnos mindig a rendes, dolgozni akaró emberek sz.vják meg a többi léhűtő ingyenélő nemtörődömségét. Drukkolok neked, hogy mielőbb tudj tanulni és találj munkát! :-)Jó babázást addig is:-)
2014. nov. 5. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!