A volt élettársnak jár (gyerektartás címen) a közös gyerekünk után járó családi pótlékból?
Figyelt kérdés
A férjem előző kapcsolatából van egy gyereke, aki után 20%-os gyerektartást fizet. Hamarosan közös gyerekünk születik, aki után a férjem veszi igénybe a családi pótlékot, családi adókedvezményt.2014. szept. 27. 14:37
1/12 anonim válasza:
Az össz. jövedelemből vonják a 20%-ot, tehát sajnos igen, ilyen rosszul van megoldva, a ti közös gyereketek után járó kedvezményből is levonódik a 20% és megy az előző gyereknek.
Mi is így jártunk sajnos.
2/12 A kérdező kommentje:
Ez felfoghatatlan számunkra. Mi köze a volt párjának a mi közös gyerekünk után járó pénzhez?
2014. szept. 27. 15:10
3/12 anonim válasza:
A férjednek az is jövedelem. A családi pótlékot te is kérheted. Ez nem megoldható?
4/12 A kérdező kommentje:
Igen,ez a megoldás,viszont akkor így a családi adókedvezményt nem tudjuk igénybe venni,mert úgy tudom,hogy az veheti igénybe csak aki a családi pótlékot.
2014. szept. 27. 15:27
5/12 anonim válasza:
A Gyedből nem tudod igénybe venni az adókedvezményt?
A családi pótlékot biztos kérheted te attól, hogy a férjed kéri az adókedvezményt, nem összefüggő a dolog.
6/12 A kérdező kommentje:
Ezeknek utána kell járni. Nem tudom ezeket.
2014. szept. 27. 15:39
7/12 anonim válasza:
tgyás gyedből te is igényelheted, gyesen mellett meg már dolgozhat és akkor is fizetésből vonják.
8/12 anonim válasza:
Ez nem igaz.A családi pótlékot te is igénybe veheted,nem csak az a fél teheti ezt aki a családi adókedvezményt is igényli.
9/12 anonim válasza:
Én kapom a gyest és a családi pótlékot a ferjem pedig az adókedvezményt. Tehat ez igy mukodik. A gyedre is lehet kérni a kedvezményt.
10/12 anonim válasza:
1. vagyok
A családi adókedvezményre értettem, hogy abból kap 20%-ot a volt nő is.
A családi pótlék az én nevemre jön, így abból nem vonnak szerencsére.
Engem is rettentően felháborít és elszomorít, de sajnos nem lehet mit tenni, ha csak az apa dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!