19 éves főiskolás fiú vagyok, és gyermekem lesz. Jelenleg 3. félévembe vagyok. Arról szeretnék érdeklődni hogy gyest, vagy gyed extrát fogunk kapni a párommal, ő nem dolgozik, illetve hogy miképp mennyi juttatást fogunk kapni havonta?
Igen igényelheted a diplomás GYED-et, szerintem rád ez vonatkozik:
"A diplomás gyed fix összege:
felsőfokú alapképzésben, felsőfokú szakképzésben vagy felsőoktatási szakképzésben, valamint a szakirányú továbbképzésben részt vevő hallgató esetén a jogosultság kezdő napján érvényes kötelező legkisebb munkabér (101.500 Ft) 70 százaléka (71.050 Ft)"
Ezen kívül jön a családi, ez 12ezer Ft körül van. Viszont lehet, hogy a párod igényelheti a GYES-t, attól függetlenül, hogy neked jár a diplomás GYED, hiszen ő nem jogosult GYED-re, de erről egy illetékes kéne megkérdezni az államkincstárban!
Ezért írtam, hogy kérdezzék meg, mert az a biztos ;) Olyan juttatások és kedvezmények vannak, amikre az ember nem is gondol, vagy nem hiszi el, mégis léteznek, ezt az államkincstár már többször bebizonyította, szóval az a biztos, ha megkérdezik!
Egyébként kérdező, az egyetemen kérdezz utána a szociális ösztöndíjnak (illetve nálunk ilyen esetre van egyszeri rendkívüli szociális juttatás), mert valószínűleg tanév közben az is járhat neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!