Mikor emelik a családi pótlékot? Olyan jó lenne ha egy gyerekre kapnánk 16e-t legalább, nem?
Én úgy szültem gyereket, hogy előtte vagy három évet dolgoztam. 25 éves voltam mikor szültem. Tehát szerintem ideális időben. Akkoriban nem volt gondunk nekünk sem volt nehéz annyira a havi dolgokkal. Nem volt könnyü, de azért megvoltunk. Bár hozzáteszem én otthon voltam a gyerekkel, ugye akkor nekem nem kellett ruhát vennem, nem kellett kiadni útiköltségre meg minden másra. Ez nem mindegy. Sőt a gyereknek sem kellett a kaján és pár ruhán kivül semmi különösen. Csak hát azóta elég nagy válság volt. Az árak drágábbak, a mi életünkben is elég sok nehézség adódott, van amin már túl vagyunk, van amibe benne vagyunk, és ki tudja mi lesz még. Ha örökké arra vártam voltam, hogy minden klappoljon akkor soha nem lett volna gyerekem. A másik pedig, hogy amikor meglett úgy normálan álltunk. Ha meg mindig azon gondolkodok, hogy de hát lehet rosszabb, akkor megint soha nem lett volna gyerekem. Meg hát nem minden a pénz sem. Lehet néha nehéz azt mondani a gyereknek hogy ezt nem lehet, de szerintem ilyen gyerekek és majdani felnőttek is kellenek, akik meg tudják majd becsülni amilyük lesz, jobban mondva jobban tudják majd értékelni. Mert megbecsülni más is megbecsülheti, kivéve aki nem.
Ha x ft alatt nem lehetne az embernek gyereke azt hiszem ez az ország kihalna. Régebbi időkről meg ne is beszéljünk. A szegény családokban volt kilenc, a tehetősebbe meg kettő, nagyon max három, de inkább az egy volt jellemzőbb. Manapság is hasonló szerintem, némi kivétellel, lássuk politikusainkat akik a kivételek. Ők gazdagok és sok gyerekük van. Csináltak is maguknak adókedvezményt, hogy a sok fizujukból adót se kelljen nekik fizetni. De a szomorú, hogy ugyanúgy felveszik az alanyi jogon járó családi pótlékot!!! Én a helyükbe lemondanék róla, illetve felajánlanám másoknak. Persze ez is egy szempont, biztos lesz aki azt mondja, hogy miért kéne neki lemondania róla, hiszen neki is jár. Nemtudom, én úgy gondolom, hogy ha kap gyerekeknként 33e-t és havi 1 millikót és még az asszony ki tudja mennyit akkor ne kelljen már neki a csp. Szerintem!
Amúgy ahogy valaki irta lehet hogy nem is kéne a csp-hez nyúlni, de akkor adjanak tisztességes fizut, amiből meg lehet élni. De mi van most? Ha közmunkán dolgozhatsz örülhetsz neki, úgy harcolnak még lassan azért is, meg pofára megy. Mi ez ha nem burkolt bércsökkentés? Bár jó nézgetjük más oldalról is és prédikálhatjuk másképp, de a kisember akkor is 50e-t kap és kész, ami lótúró.
Tehát a hétköznapi kisemberről beszélek, hogy kapjon tiszességes fizetést. Nem több diplomásról. Bár néha még nekik is nehéz elhelyezkedni. Van a kisemberek között is akinek éppen meg lenne minden adottsága, hogy képzettebb legyen stb, de nem tud tanulni, mert nincs rá pénze. Nincs háttere, nincs anyukája apukája aki tudná segiteni stb stb. Mindezt azért tenné, hogy az új végzettséggel új lehetőségek nyilnának meg előtte, amivel talán jobb fizuja lenne és ezáltal többet tudna a gyerekének is megteremteni.
Tehát én úgy gondolom, ha olyan fizetések lennének Mo-n, amilyenek talán sohasem lesznek, akkor abból lehetne gyereket nevelni, tanulni ha úgy van, kajálni, ruházkodni. Semmi extra semmiből, csak az alap. De hát ez itt soha nem lesz! Talán akkor csp sem kéne egyántalán.
Addig pedig igen is amig ők ott fent tudnak minden szart érvényesiteni stb addig nekünk is emeljék meg az alap csp-t kemény nettó 4e ft-tal/gyerek. Nem többről beszélek! 4e ft! Nem 40000, nem 400000.
Valahol jó az, hogy munkához kössük, de ez sem mindig igazságos. Mi van akkor ha elvesztem a munkahelyem és nem tudok elhelyezkedni? Akkor ki igényli majd? Elesek tőle, mert én hiába keresek munkát ebben az országban. Van ilyen is.
A másik, ha a jelen helyzetben azt akarják, hogy gyerek szülessen, hogy jobb legyen a statisztika akkor igen is jobb feltéteket kell teremteni a gyerekeseknek. Az egy gyerekeseknek is!! Az is gyerek! Inkább szülessen sok-sok egy gyerek és az azért jobb körülmények között, mint sok egy családnak. A kisemberek körében gondolkozva!
Én úgy gondolom, hogy az a szülő aki vállal a mai világban egy gyereket is az megérdemli a pénzt! Pláne ha Mo-nak szül!
Amig van pénz stadionra, meg palotára, meg kutya fülére addig kell lennie a gyerekekre is!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!