Milyen papírok kellenek az emelt családihoz egyedülálló anyaesetén?
nem jár emelt családi egyedülállóságra, emelt családi tartósan beteg és fogyatékos gyermekre jár.
egyedülálló szülőnek csak több az összeg, de nem hívják sem emeltnek, sem magasabb összegűnek...
Kitöltöd az igénylést, a megfelel helyen nyilatkozol arról, hogy egyedülálló vagy és ennyi.
Az első nagyon kötekedős kedvében van úgy látom.
Teljesen mindegy milyen jogon, a magasabb összeg az emelt családi.
Én is ezt kapom pár hónapja. Semmi nem kellett hozzá, csak bementem a MÁK-ba, vittem egy kézzel írt nyilatkozatot miszerint X dátumtól egyedül nevelem a lányom.
Ezt az ügyintéző elvette és el is volt intézve, 2 perc volt az egész. Visszamenőleg max. 2, vagy 3 hónapra kapod meg az összeget, már nem emlékszem pontosan.
nem kötekedés, törvény. Olvasgasd.
Ugyanúgy, ahogy nincsen pl hivatalos anyasági sem. Ezért nem találnak meg sokan a neten semmi hivatalos infót, mert a nevét sem tudják annak, amit keresnek, aztán jönnek ide kérdezni, ahol 10 válaszolóból 8 hülye a témához, kettő ért hozzá, de a többség dönt alapon a hülyék véleménye van elfogadva.
Ugy érti, hogy ha valaki nincs tisztában a hivatalos megnevezésekkel, akkor téves információt fog kapni. Emelt összegű csaladi potlek beteg gyermere jar, a "főállású anyaság" pedig hivatalosan gyermeknevelési tamogatas.
Nyilatkozatot kell tenned a MAKnal hogy egyedulallo vagy, mas nem kell - max a gyerek szuletesi anyakonyvi kivonata, ha eddig nem,altal ra csaladit.
Jajj!Nekem ezzel az ártatlan kérdéssel nem az volt a célom,hogy egymásnak "menjetek"!
Lehet nem jól tettem fel a kérdést!
Ugye van olyan családi ami kb 1000 Ft-tal több ami az egyedül álló szülők esetében jár!Én így gondoltam az emelt családit!
ELNÉZÉST,ha rosszul fogalmaztam!
Tehát nyilatkozat kell hozzá?Nem ott kell kitölteni valami igénylőlapot?
Szuper!
Nagyon szépen köszönöm!!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!