Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Miért vonták meg a családipótl...

Miért vonták meg a családipótlékot?

Figyelt kérdés
Férjnél vagyok, van 3 gyerekünk, én igényeltem a családipótlékot és eddig meg is kaptuk. A férjem kiment külföldre dolgozni, és én írtam a Magyar Állam Kincstárnak, hogy kint a férjem megszeretné igényelni a családipótlék különbözetet, és ehhez legyenek szívesek küldjenek papírokat. Erre fő megvonták a családipótlékot tőlünk. 6 hónapot dolgozottt kint a férjem, de most hazaküldték ,nincs munkahelye, tehát a családi pótlékot még el sem indítottuk, semilyen papírt nem adtunk be sehová. Tőlem meg itt magy..on. megvonták . Felhívtuk őket nagy nehezen , azt mondták azért mert a férjem kint dolgozott és kérje meg ott a családipótlékot. Van ilyen????? Ha valaki párja kint dolgozik akkor annak a családnak már nem is jár a családipótlék???? Hová fordulhatnék ez ügyben??? Nem hiszem el, hogy ilyen létezik. Most itt állunk 3 gyerekkel 1 fillér nélkül,mivel a férjemnek sincs munkahelye. Azt mondták, hogy meg kell újra igényelni, de ezt a 6 hónapot vissza kell fizetni.
2014. jan. 14. 09:46
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Anyagi része miatt nem bírok most bemenni. A férjem pénzéből élünk csak ami alkalmi munka, heti 2 alkalom össz: 8000 ft. Ebből 5000 ft-ot nem utazgathatok el
2014. jan. 14. 10:10
 12/23 anonim ***** válasza:
Akor tölts le netről igénylő lapot, töltsd ki, mallékeld a szükséges papírok fénymásolatát, és postázd nekik. Az biztos, hogy rá fognak ülni, szerintem március lesz, mire újra kapni fogod a családit.
2014. jan. 14. 10:10
 13/23 A kérdező kommentje:
emailt írtam még a múlt héten, de semmi válasz még eddig.
2014. jan. 14. 10:11
 14/23 anonim ***** válasza:
A férjed hogy és hova jár dolgozni? Ismerős, rokon nem tud elvinni? személyesen lenne a leggyorsabb.
2014. jan. 14. 10:19
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Email-en ne is várd, úgysem válaszolnak. Így is túl sok igénylés van, főleg a gyes/családi vonalon. Igényeld meg postai úton, úgy is gyorsabb annál, mintha az email-re vársz, és közben meg telnek a hetek.
2014. jan. 14. 10:22
 16/23 A kérdező kommentje:
A férjem most egy autómosóba dolgozik , de csak beugrós, meg van az ember ott, csak ha munkaerő hiány van akkor hívják be. Egyenlőre mást nem találtunk. Rokont megkérhetek, de az üzemanyagot csak ki kellene fizetni neki is. Megpróbálom postán, hátha hamarabb lesz válasz.
2014. jan. 14. 10:28
 17/23 anonim ***** válasza:
Csak óvatosan morogj velük, ha nem akarod, hogy büntetést is kapj... ugyanis az igénylőlapon aláírtad, hogy a külföldi munkavállalást bejelented, de nem tetted.
2014. jan. 14. 11:06
 18/23 anonim ***** válasza:

és sajnos igen, jogosan vonták meg, ugyanis a szabályok értelmében kint járt volna, itthon nem. Az, hogy nem tudtad a szabályt és nem kértétek kint, az sajnos nem a MÁK hibája.

Sőt, aki hibázott, azok ti voltatok.

Sajnálom, ami történt, de rajtatok múlt.

2014. jan. 14. 11:08
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben a házastársa Németország területén, Ön pedig Magyarország területén biztosított, és a gyermekkel Magyarosrzság területén él életvitelszerűen, akkor Magyraország területén jár Önöknek a teljes összegű családi ellátás, Németország területén különbözeti kiegészítésre lehetnek jogosultak.

Amennyiben Ön Magyarország területén nem rendelkezik biztosítási jogviszonnyal, a házastársa Németország területén biztosított, akkor Németország az elsődlegesen illetékes a teljes összegű családi ellátás kifizetésére.

Amennyiben a család Németország területén él életvitelszerűen, akkor Németország az elsődlegesen illetékes a teljes összegű családi ellátás kifizetésére.

A Magyar Államkincstár felé jelezni kell, hogy a házastársa Németország területén biztosított. A tájékoztatás tartalmazza, hogy mikortól dolgozik külföldön, Ön a gyermekével hol él életvitelszerűen, illetve egy munkáltatói igazolást is szíveskedjen küldeni.

Tisztelettel!

2014. jan. 14. 12:53
 20/23 anonim ***** válasza:

Ezt küldte nekem az államkincstár.

Tehát, ha nincs munkaviszonyod, akkor a teljes családi pótlék Németországból, ha viszont van Magyarországon munkaviszonyod, akkor a családi pótlék különbözetet lehet megigényelni.

2014. jan. 14. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!