Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Kis súlyú, koraszülött baba...

Kerria kérdése:

Kis súlyú, koraszülött baba után valóban jár az emelt szintű családi pótlék?

Figyelt kérdés

Koraszülött babám a szülés helye szerinti kórházban 1550 gramm volt, a PIC koraszülött intenzíven viszont 1460 grammnak mérték.

Ma beszéltem a gyerekorvosunkkal, aki mondta így emelt szintű családi pótlék jár. Viszont erre kitől tudok igazolást szerezni? A koraszülött osztályon kiállítanak majd egy ilyet?

Köszönöm a segítséget!

2013. szept. 10. 13:58
 1/4 anonim ***** válasza:
1500 gr alatt jár, zárójelentésén is rajta lesz a születési súlya. Szerintem az illetékes államkincstárt hívd fel telefonon, megmondják milyen igazolás és kitől kell nekik.
2013. szept. 10. 14:10
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen,jár 1500 gr alatt.A máktól kell kérni nyomtatványt,és azt kell bevinni a koraszülött osztályra kitölteni,majd visszavinni a mákba.
2013. szept. 10. 14:12
 3/4 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm.

Amit a MÁK honlapján találtam "IGAZOLÁS tartósan beteg, súlyosan fogyatékos gyermekről", mert a koraszülöttet is ebbe a kategóriába sorolja.

Akkor ezt kell odaadnom majd a koraszülöttöseknek.

Köszönöm

2013. szept. 10. 14:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen jár.A koraszülött osztályon kell kérni a dokitól. Én vittem a papírt és csak ki kellett töltenie. Az én kislányom 1310 grammal született és jár utána + közgyógy támogatás is. Amit a járási hivatalban kell igényelni a határozattal, amit majd kapsz, hogy jár az emelt szintű családi pótlék.
2013. szept. 10. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!