Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Valóban engedélyeznék?

Valóban engedélyeznék?

Figyelt kérdés

Az elmúlt egy hétben, sokan azt beszélik, hogy a szülés után járó egyszeri támogatás( anyasági) Októbertől 300 000Ft lesz.

Ki hallott erről??? Tényleg így lesz?

2013. jún. 30. 14:26
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
tuti, hogy a fene egye meg őket...szerinted miért veszik el egy csomó mindenkitől az emelt családit, miért vezették be az útdíjat, ellehetetlenítve a fuvarozókat , miért emelkednek a távközlési díjak és még sorolhatnám, kell eme idióta ötletükhöz (mert ugye kell a szavazópolgár, aki ennek bedől)
2013. jún. 30. 14:28
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
Én úgy hallottam a rádióban hogy 288 ezer lesz. De hogy mikor, vagy hogy tényleg igy lesz e azt nem tudom.
2013. jún. 30. 14:28
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
Vannak ilyen hírek, de csak az első gyerekre. A többiről nincs szó, hogy emelnék. Hírportálokon keress rá.
2013. jún. 30. 14:29
 4/9 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem ez csak választások elötti sóhintés. Ha esteleg meg is szavazzák csak is a választásig lesz, majd utánna jönnek a megszorítások, és nem hogy p´nzt fogsz kapni még adnod is kell ha szülni akarsz.

Szóval külföldön élek, ilyet egyállam sem tenne. Ez egy olyan óriási összeg amit max tényleg nagyon gazdag országok tudnak kifizetni ahol annyira kevés agyerek hogy a szociális rendszer összeomlását okozná.

Pl itt nagyon kicsi falvak ahol kevesebb a munka vagy a fiatalok elvándorolnak ott létezik hogy a város ad 1x támogatást kb 1000€ körül, de ezt tényleg csak 1-1 város csinálja. Egy állam képtelen lenne ennyi pénzt kifizetni.

Ezt valakinek meg is kellene teremtenie.

2013. jún. 30. 14:30
 5/9 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem is csak egy választás előtti sóhintés. Hogy ne legyen nagy csalódás, tuti, hogy emelik majd az anyaságit, de csak azért, hogy ne legyen az, hogy beigértek valamit...

Mondtak is ezzel valamit és nem is. Gondolom, most meg fog ugrani ennek hallatára a gyermekvállalás, több lesz végül a rászorult gyerek, mint eddig. Hogy miért? A GYES fix összeg, tehát akinek nincs meg a kellő nap, az nem kap GYED-et, ezért jól fog jönni az egyszeri 300e, (vagyis jól jönne), így bátrabban vállalnak gyereket.

Egy a tuti, én átverésnek érzem, és ezért erre nem alapoznék...

2013. jún. 30. 14:38
 6/9 anonim ***** válasza:
90%

1. Meg sincs még szavazva törvény. Innentől kezdve lehetetlen azt mondani, hogy lesz, és mikortól.

2. Tervek szerint január 1-től (ha megszavazzák), és csak az első gyerekre.

De én emlékszem arra, amikor 10 éve az MSZP mondta, ha ők nyernek, 30.000 Ft lesz a gyes, nyertek is, a gyes meg ma is 25.000 FT.

2013. jún. 30. 14:45
 7/9 A kérdező kommentje:
Szerintem is csak egy kampány, hogy szavazzanak az emberek, csak egy kicsit érdekelt ez a téma, mert sokan (beindultak)Hogy ennyi lesz a szülési pénz. De szerintem meg amikor oda kerül a sor, akkor meg nagy pofára esés lesz, mert nem emelnek rajta.
2013. jún. 30. 14:59
 8/9 anonim ***** válasza:
59%
kampányfogás
2013. jún. 30. 17:04
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem októbertől hanem 2014-től, de csak mese marad ez is.

[link]

2013. jún. 30. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!