Családi adókedvezményt visszamenőleg hány hónapra kérhetek?
Ha csak az idei maradt el, akkor azt a következő adóbevallásnál visszamenőleg érvényesítheted. Tehát a 2013-as évit 2014-ben.
Ha a 2012-es is kimaradt, akkor az sajnos elveszett.
Nem veszett el a 2013-es sem.
5 évre visszamenőleg lehet önellenőrzést beadni és abban tudod visszaigényelni a 2012est
Most vettem észre rosszul írtam.
Helyesen :
Nem veszett el a 2012-es sem.
5 évre visszamenőleg lehet önellenőrzést beadni és abban tudod visszaigényelni a 2012est
Ahogy én értelmezem a kérdésedet: csak idénre nem igényelted meg, tavaly kaptad?
Mindig attól a hónaptól lehet igényelni, amikor benyújtod az igénylésedet, visszamenőleg nem adják. De az eltelt hónapok sem vesztek el, adóbevallásnál érvényesítheted a kedvezményt azokra a hónapokra is, amelyikekre év közben nem tetted meg.
Köszönöm a segítséget! 2012- ben kaptam januártól, mint magzat után és júliusban mikor megszületett nevesíteni kellett és azt kaptam decemberig! Akkor most beadom úgy, hogy 9. hótól, és amikor csináljuk az adóbevallást, akkor a munkahelyem fogja tudni mit kell csinálni!
Jól értelmezem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!