Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Családi adókedvezmény kérdés....

Családi adókedvezmény kérdés. Újra kell igényelni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy furcsa kérdésem lenne felétek. Megigényeltem a családi adókedvezményt, mikor terhes lettem. De nem emlékszem, hogy később igényeltem-e újra, vagy hogy egyáltalán kell-e...Úgy értem, hogy pl ha időközben TGYÁS-ra, majd GYED-re kerülök, akkor ismételten meg kell igényelni az adókedvezményt,vagy évente kell erről nyilatkozni? Légyszi segítsetek! Köszi előre is!
2013. júl. 22. 23:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen kell.En megjartam,nem tudtam,igy nem ervenyesitettek.Addig a hónapig jár amikorra ki vagy irva.En majus 27-re voltam kiirva igy majusban mar Szülés után kell ujra igenyelni
2013. júl. 23. 00:31
 2/6 anonim ***** válasza:
Jaj,bocsi szoval májusban már nem kaptam
2013. júl. 23. 00:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Természetesen igényelni kell, s adónyilatkozatot tenni. Ők nem fogják a fejükben tartani, hogy hoppá, Szabó Piroskának járna valami kis pénz, csak elfelejtette igényelni.
2013. júl. 23. 15:37
 4/6 A kérdező kommentje:
És hogyan kell megigényelni, tudok nekem írni erről infot? Sajnos én is hasonló cipőben járok, mint az első...egyébként lehetséges lenne, hogy visszamenőleg megkapjam? Mennyi is ez, 10 ezer Ft, ugye? Köszi
2013. júl. 23. 16:08
 5/6 anonim ***** válasza:
viszamenőleg a 2014-s adóbevallásnál tudod majd visszaigényelni!
2013. júl. 25. 12:19
 6/6 anonim ***** válasza:
1-es vok.Szülés után menj be a munkáltatódhoz ott fognak segiteni.Egyébként ugyanazt a nyomtatványt kell majd kitölteni amit már kitöltöttél csak eddig magzati adókedvezményt kaptál ugymond es mostmár családi adókedvezményt fogsz.Szoval ugyanazt kell kitölteni es mostmar a gyerek adatait is ra kell irni. :)
2013. júl. 25. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!