Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Jár nekünk a családi adókedvez...

Jár nekünk a családi adókedvezmény? Ez mit is jelent pontosan?

Figyelt kérdés

Lehet nem jó a kategória, elnézést a tájékozatlanságért is.

20. hétben vagyok, első baba ,lejárt a munkaviszonyom közvetlenül a teherbeesés előtt, szóval csak Gyest fogok kapni meg családit. A férjem minimálbérre van bejelentve, bár ugye kézbe többet kap. Meg kell/lehet igényelnie az adókedvezményt,2 eltartott esetén (baba és én) vagy nem is jogosult rá? Vagy érdemes egyáltalán?

Köszönöm.

2013. máj. 31. 20:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A magzat után már igényelheti az adókedvezményt. Utánad természetesen nem jár, hiszen te nem eltartott vagy.
2013. máj. 31. 20:42
 2/12 anonim ***** válasza:
Igényelheti. 10ezer Ft/hó
2013. máj. 31. 20:44
 3/12 A kérdező kommentje:

De így, hogy minimálbéren van, kap egyáltalán vissza valamit, érdemes megigényelni?

Bocs, de nem tudok kb semmit erről a témáról.

2013. máj. 31. 20:45
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Magzat után a 91. naptól igényelheti a férjed a munkahelyétől. Ehhez kell egy igazolás nőgyógyásztól, és természesetesen a nyilatkozat kitöltve. Egy kedvezményezett után 62.500 ft adóalap csökkentő kedvezmény jár, ez nettó 10 000 ft-tal több fizetést jelent. Utánad nem tudja igénybevenni.
2013. máj. 31. 20:47
 5/12 anonim ***** válasza:
A 98000 ft-os vagy a 114 000 ftoson van?
2013. máj. 31. 20:48
 6/12 A kérdező kommentje:

Nem tudom a bruttóját, de van kp.fokú végzettsége is és idén januártól picit többet kap a számlára. Akkor az a 114-es?

Orvosnál kifejezetten egy ilyen adókedvezményes igazolást kell kérni?

2013. máj. 31. 20:52
 7/12 anonim ***** válasza:
Mindegy melyik most jövök rá,mert változtatták, nem az adót csökkenti hanem az adóalapot. Mindenképp jár, igényeljétek meg.
2013. máj. 31. 20:54
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mondd meg az orvosnak hogy családi adókedvezményhez kéred az igazolást, és úgy fogja kiadni
2013. máj. 31. 20:55
 9/12 anonim ***** válasza:
Te nem vagy eltartott csak a gyerek. Igen 10. ezer /hó.
2013. máj. 31. 21:01
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek :)

Tehát annyi a dolgunk, hogy én kérek az orvostól egy erre vonatkozó igazolást, a férjem kitölti a nav honlapjáról az ide vonatkozó nyomtatványt, amit a helyi nav kirendeltséghez kell beküldeni, illetve szól a munkahelyén, hogy szeretné igény bevenni az adókedvezményt a babára. Jól gondolom?

2013. máj. 31. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!