Mi szükség az új cirkuszokra a családi pótlék körül, mi ebben a helyzetben mit tehetnénk? Minden tanulónak felfüggesztik Szeptemberig a családit?
Eddig is torkig voltam ezzel a rendszerrel, de most nagyon betelt a pohár!
A héten a kincstári irodában igazolást kértem családi pótlékról.Azelőtt ez csupán perceket vett igénybe.Most kitalálták, hogy előtte ki kell tölteni egy adatlapot, azt beadni és akkor kb negyed óra várakozás után méltóztatnak végre kiadni a nyomorult igazolást.(Állítólag ez azért van, mert eddig voltak, akik csak úgy feleslegesen kértek).Honnan veszik ezek, hogy képes valaki fél órákat várni egy igazolásra, ha nem is kell neki?!
Aztán kiderült, hogy mivel a gyermekem érettségi után másik középiskolában folytatja nappalin a tanulmányait, így nyárra felfüggesztik a családit és csak akkor folyósítják újra, ha majd szeptemberben visz iskolalátogatásit az új iskolából, akkor majd visszamenőleg megkapja a nyári családit is.
Mutattam neki a papírt, hogy felvételt nyert, beiratkozott, a tandíj felét már ki is fizettük, akkor nyilván oda fog járni, hisz mi sem az ablakon dobáljuk a pénzt.De csak fújta a magáét az ügyintéző, hogy Szeptemberben kérelmezzük újra.
Mellékesen megjegyzem, hallottam tegnap, hogy a tankönyvvásárlás is így megy manapság:előre bejelentés nélkül közlik, hogy márpedig következő hónapban(júliusban)kell megvenni a könyveket, ha tetszik, ha nem.Hogy képzelik ezek???Hogy a mai gazdasági helyzetben, mikor nagyon sok család él nehéz helyzetben, hogy minden fillérnek megvan az előre beosztott helye, minden előzetes bejelentés nélkül pénzeket vonnak meg, de elvárják az embertől, hogy a semmiből fizessen, ráadásul azonnal??Meddig tűrünk még?!
Én betegség miatt szoc, segélyen vagyok(átmenetileg), egyedül nevelem a gyermekem, szóval nem dúskálunk, ráadásul a felsőfokú képzés sem két forint, így hogy kaptuk a családit is, éppen kijöttünk,de ha átmenetileg tényleg felfüggesztik, akkor vagy az iskola, vagy a megélhetés kerül potenciális veszélybe.Tudom, hogy az egyszer úgyis lejár, na de nem mindegy, mikor.Ha én tudom, hogy fél év múlva lejár, akkor ahhoz képes osztjuk be a pénzt, de a mai világban ha az embernek nincs félretett pénze és közlik csak úgy, hogy holnaptól ezt vagy azt nem kapod, az teljesen felboríthatja a családi költségvetést.Teljesen el kell lehetetleníteni a családok és a tanulók helyzetét??Eddig is úgy működött, hogy ha a gyerek már nem járt iskolába akkor megszűnt a tanulói jogviszonya és azután nem kapott már családit.Ezt most is így kellene csinálni.A jogtalanul felvett családi pótlékot meg vissza tudják követelni úgy is.Akkor meg minek variálni?
Ebben a helyzetben most mit tehetnénk?(jobban spórolni már lehetetlenség).
Szeptemberig kell kifizetni a tandíjat (van, akinek a tankönyvet), bizonyára sok más iskolában is.Persze, ilyenkor kell a családival szórakozni!
1.válaszoló:
Az én gyermekem is azért jelentkezett arra bizonyos szakra, mert azzal lesz külföldi gyakorlata, mi is külföldre kacsintgatunk, úgyhogy én inkább koplalok, d e sulit ki végig kell csinálnia.Itt megnyomorítják az embereket.
2-es!
A családi pótlék jár, bizonyos életkorig, bizonyos feltételek mellett!Nekünk még jár(na)!Itt elsősorban erről a tényről van szó!Másrészt, ha az állam annyira szeretné támogatni a gyermekvállalást, ahogyan azt állítja, akkor ilyen horribilis összegű tandíjak, tankönyvárak, stb..És pi...csányi jövedelmek mellett az lenne a minimum, hogy megbízható családi támogatást nyújt!!
Majd ha neked lesz gyermeked, te el fogod várni a családi pótlékot!
Mellesleg nem beszólást, hanem érdemi választ vártam.
Ja és tudod, munkát találni nem olyan egyszerű, ahogy okosék hiszik.Jár nyári munkára, de az sajnos alkalmi.Az iskola mellett nem nagyon fog tudni járni, mert ahogy mondtam, nappali tagozat.Manapság a minimálbér csak zsebpénz, gondolhatod, hogy alkalmi munkára kapott fizetésből nem lehet mindent kifizetni!
Nem az állam tart el minket, ha az állam eltartana, nem kerülne az élet egy fillérünkbe sem , úgyhogy nem panaszkodnék itt!Tudod egyáltalán mi az eltartás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!