Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Kinek jár a családi pótlék?

Adrusska kérdése:

Kinek jár a családi pótlék?

Figyelt kérdés
Az édesanyám kiemelt családi pótlékot kap, mert tartósan beteg vagyok, viszont 18 éves leszek a hétvégén, és elköltözöm ezáltal megváltozik a lakcímem is, de még mindig tanköteles vagyok, és járok is iskolába még, így a családi pótlékot továbbra is anya kapja, vagy nekem hozzák házhoz?
2013. jún. 24. 14:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy családi csak addig jár amíg be nem töltöd a 18at és nappali tagozaton tanulsz (pl ha 17 évesen ott hagytad volna az iskolát, akkor már nem járt volna.) Emeltet nem tudom, ennek nektek kell utána járni. De itt is le van írva, remélem segít: [link]
2013. jún. 24. 14:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha te akarod kapni, akkor igényelned kell. Érdeklődj az Államkincstárban, vagy bármelyik Kormányhivatalban.
2013. jún. 24. 14:15
 3/4 anonim ***** válasza:
kedves 1. 20 éves koráig jár, ha tanul.
2013. jún. 24. 14:16
 4/4 anonim ***** válasza:
Tartoan betegeknek mindadig jár a családi potlék amig évente megállapitják fen áll a betegség ,te is igényelheted csak szolni kell hogy megváltozott a cimed illetve ha bankszámlára kéred akor a sajátodat ad meg ne a szüleidét .
2013. jún. 25. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!