Sajátos nevelési igényű gyerek után akkor sem jár emelt családi pótlék, ha többféle részképesség zavar áll fenn?
Figyelt kérdés
Dislexia, disgraphya, discalculia, figyelemzavar.2013. jún. 5. 08:27
1/5 anonim válasza:
Nem, akkor sem jár.
Súlyos fogyatékosság esetén jár csak az emelt, ezek pedig nem tartoznak közéjük.
Kár, mert a fejlesztések elég sok pénzt elvisznek.
Viszont az iskolai könyvek úgy tudom ingyenesek számukra, és az étkezés is félárú.
2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos, így van. Épp most beszéltem a házi orvossal erről. Ezzel az sni minősítéssel csak az iskola jár jól, minden ilyen gyerek után kapnak támogatást. Ezért cserébe van a suliban fejlesztő foglalkozás -eddig heti kétszer, jövőre heti háromszor fog járni a fiam- de had ne mondjam, hogy egy év alatt még semmi haszna nem volt. Annyit ér kb, mint halottnak a hátba verés. Azért bosszantó, mert így inkább ne járjon az iskolai ingyenes fejlesztés, hanem adnák meg az emelt csp-t, akkor tudnék fogadni mellé egy tanárt, aki csak vele foglalkozik. Egyébként sem értem, hogy gondolják, hogy ilyen speciális igényű gyerekeket csoportban fejlesztenek, holott kétszemélyes helyzetben többnyire sokkal jobban teljesítenek.
2013. jún. 5. 11:46
3/5 A kérdező kommentje:
A könyvek és az étkezés nekünk eddig is ingyen voltak szociális alapon, szóval sajnos ezzel sem vagyok beljebb.
2013. jún. 5. 11:47
5/5 anonim válasza:
Én is ilyen helyzetben vagyok. Ilyen suliba jártam.Mondjuk ott mindenki disz,ez ilyen speciálus szakközép.Nálunk is volt fejlesztés. De nekünk 3-4 fős csoportokban volt. Illetve a matek óra(meg a szakmai gyakorlati órák) csoport bontásban volt. Egyébként diszlexiásként azt mondom,hogy még szerencse,hogy nem kapnak a diszre emelt családi pótlékot,mert ahogy itt olvasom nagyon sok fiatal ki akarja bulizni,hogy ő disz... Igy ugye könnyebb az érettségi pl.(Nem nézik a helyesírást,helyette 2 szóbeli tételt kell huzni,nincs nyelvi irásbeli érettségi,infoból nekem csak szóbeli volt,kémiából is csak szóbeli ill gyakorlati.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!