Asztmás kicsimre jár az emelt családi?
A pulmonológus szakorvost kérdezd meg, csak Ő tudja megmondani, hogy a gyermekednek milyen súlyos az asztmája, jár-e utána emelet csp.
Sajnos idén 04.01-től szigorították meg, csak a nagyon súlyos asztmások számítanak tartós betegnek.
Az én kislányom is 2*2 flixotidot kap, este Revimont montelukast, meg Aerius. De Ő ezek mellett nagyon ritkán fullad. Januárban megkaptuk az igazolást, hogy tartós beteg, ez 1 évig érvényes, utána szerintem nem fog járni.
Amíg nem kaptuk meg az igazolást, addig volt 90%-os papírunk. Így 1700 körül volt a flixotide, 300 a Revimont, a Ventolin is pár száz Ft.
Szia!
Mi is hasonló helyzetben voltunk, a gyerek két éves volt épp kórházban, én elmentem a pulmonológusunkhoz, hogy ez így nem állapot mondjon valamit vagy csinéljunk valamit... meg rákérdeztem erre nála. Minősííthetetlenül viselkedett, telefonált a gyerekével miközben én majd megőrültem... na nem is ez a lényeg azt mondta, ha hozzá hordom egy évig ő akkor adja ki csak a tartós betegségről szóló igazolást, holott máshová jártunk előtte, bőven megvolt az egy év. Orvost váltottunk azonnal és ő minden elmondott, mire vagyunk jogosultak és igen, jár a magasabb összegű csp. és meghosszabított gyes, közgyógy, utazási támogatás. A pulmonológusnál kezdj, de neked kell felhozni a témát, maguktól nem nagyon mondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!