Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Asztmás kicsimre jár az emelt...

Asztmás kicsimre jár az emelt családi?

Figyelt kérdés
másfél éves. Februárban diagnosztizálták nála az asztmát. azóta 4szer voltunk kórházban, 2szer intenzív osztályon. Legutóbb 3 napja jöttünk haza. Képtelenek beállítani a gyógyszereit. Jelenleg 2x2 puff flixotidot, este montelucast rágótablettát kap. Napi szinten használunk eseti gyógyszert. Minden nap fullad. Beroduál, ventolin, atrovent. Ezeket váltva. Most 25-én menni kell felülvizsgálatra. Mire számíthatok? Ez már a 4-ik féle gyógyszer variáció.
2013. jún. 16. 14:39
 1/5 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy egyedül nevelem, már képtelen vagyok a sok gyógyszert és kórházat, orvoshoz járást finanszírozni. Kezdünk eladósodni. Nem tudom mi lesz így, elég kilátástalannak látom a helyzetünk.
2013. jún. 16. 14:40
 2/5 anonim ***** válasza:

A pulmonológus szakorvost kérdezd meg, csak Ő tudja megmondani, hogy a gyermekednek milyen súlyos az asztmája, jár-e utána emelet csp.

Sajnos idén 04.01-től szigorították meg, csak a nagyon súlyos asztmások számítanak tartós betegnek.

Az én kislányom is 2*2 flixotidot kap, este Revimont montelukast, meg Aerius. De Ő ezek mellett nagyon ritkán fullad. Januárban megkaptuk az igazolást, hogy tartós beteg, ez 1 évig érvényes, utána szerintem nem fog járni.

Amíg nem kaptuk meg az igazolást, addig volt 90%-os papírunk. Így 1700 körül volt a flixotide, 300 a Revimont, a Ventolin is pár száz Ft.

2013. jún. 16. 15:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is hasonló helyzetben voltunk, a gyerek két éves volt épp kórházban, én elmentem a pulmonológusunkhoz, hogy ez így nem állapot mondjon valamit vagy csinéljunk valamit... meg rákérdeztem erre nála. Minősííthetetlenül viselkedett, telefonált a gyerekével miközben én majd megőrültem... na nem is ez a lényeg azt mondta, ha hozzá hordom egy évig ő akkor adja ki csak a tartós betegségről szóló igazolást, holott máshová jártunk előtte, bőven megvolt az egy év. Orvost váltottunk azonnal és ő minden elmondott, mire vagyunk jogosultak és igen, jár a magasabb összegű csp. és meghosszabított gyes, közgyógy, utazási támogatás. A pulmonológusnál kezdj, de neked kell felhozni a témát, maguktól nem nagyon mondják.

2013. jún. 25. 17:05
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Igen, mi is voltunk 25-én és megkapta. Meg kapott még gyógyszereket. 3 havonta kell kontrollra mennünk.
2013. jún. 27. 17:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen kell, hogy kapjad a kiemelt csp-t? mert egy kedves ismerősöm is megkapta, de nem is olyan súlyos az asztma
2013. jún. 30. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!