Mit tegyek? Válófélben vagyunk a férjemmel, a családi pótlékot eddig Ő kapta. Januártól igényelte a családi adókedvezményt is, mint egyedül álló, és mintha Ő nevelné a gyerekeket.
Na én bevinném az államkincstárhoz a papírt hogy én igényeket a csp-t, s alá hamisítanám a férjem nevét, hogy engedi, én kapjam a csp-t.
A vsaládi adókedvezményt mint egyedülálló hogy tudja igényelni, ha házas!?
Sajnos egyik válasz sem fedi a valóságot igazán.
A csp-t az igényelheti, aki a gyermek szülöje (bocs, nincs hosszú ö és ü), és egy háztartásban laknak.
Tehát ha a férjed még nem jelentkezett ki, akkor kérheti. Ha elváltok, a gyerek nálad lesz, akkor nem is jogosult rá.
A cs. adókedvezmény pedig szintén annak jár, aki egy háztartásban lakik a gyerekkel. Ez akár egy élettárs is lehet, ha hivatalos.
A férjed hol lakik? Közös a cím a gyerekkel? Kinél marad a gyerek? Kérd a gyerekelhelyezés meggyorsítását (vagy valami ilyesmit, ezt nem tudom pontosan, a bíróságon megmondják), intézd el, hogy ne legyenek egy címen. Menj be a kincstárhoz, a nav-hoz, mond el, hogy váltok, a pasi ténylegesen nem is lakik itt, intézed a papírokat, még meg is fogják büntetni.
Az én volt férjem hó elején hagyott el, ez benne is volt dátum szerünt a válásban, hogy megszünt az életközösség. Én a csp-t emeltek igényeltem meg, mint egyedülálló. Viszont ö még igénybe vette az adókedvezményt. Na vissza is lehetett neki fizetni szépen, bírsággal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!