Megigényelhetem e itt mo-n az osztrák családi pótlékot ha a párom kint dolgozik bejelentve?
Amíg a gyereknek magyar lakcíme van, nem.
Utána pedig itthon mindent le kell mondani, a gyed-et/gyes-t is. 2 eu-s államból nem igényelhetsz egyszerre támogatást.
2.vagyok
Miért lettem lepontozva 0%-ra???????
Az egyik unokatestvérem és a bátyám is kint dolgozik,Magyarországon laknak mégis kintről kapják a családi pótlékot.Az apa miért ne igényelhetné kintről???
Okoskák,ha nem értetek hozzá akkor kérdezzetek mielőtt lepontoztok valakit!
Ez úgy van, hogy itthon vagytok, itthonról kapjátok a családi pótlékot. Mivel kint magasabb a csp, így a kettő különbözetét igényelhetitek meg, visszamenőleg 5 évre, viszont ha pl csak 1 éve dolgozik kint a párod, akkor csak 1 évre jár. A lényeg, hogy egy háztartásban éljetek, ami azt jelenti, hogy élettársak vagy házasok legyetek.
A gyesre is jogosult vagy kintről, azt viszont visszamenőleg 6 hónapra lehet csak igényleni.
Nem itthon kell igényelni, hanem ausztriában.
Amúgy itt van minden, feketén-fehéren.
Elsődlegesen a munkaviszony számít, másodlagosan a gyermek életvitelszerű tartózkodási helye.
Tehát attól függ, hogy neked van-e munkád Magyarországon, ill. hogy hol laknak a gyerekek
883-as Eu koordinációs rendelet 67.cikke
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!