Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Ha a külföldi családi pótlék...

Ha a külföldi családi pótlék nem jön annak mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Eddig minden hónaoban kaptuk. Minden évben meg kell adni az apa adatait lakhely, munkahely hogy külföldön él, dolgozik, altala van jogosultság.

Ez évben júliusban már le lettek adva az igazolások, de még októberben sem utaltak, ha hívom őket mindig azt mondják hogy majd 15 én utalnak.(mivel normal esetben igen mindig 13-15 én utaltak Ezt eljátszák velem minden hónapban újabban.

Hogy azt mondják utalnak, közben nem jön semmi. Bankszámlaszámot is egyeztettem már velük pedig.

Írásban nem válaszolnak, e-mailt hiába küldök. Pénzem nincs kiutazni, ottaludni. Apukával rosszban vagyok.

Vagy ilyenkor a nagykövetséggel vegyem fel a kapcsolatot?

#családi külföld
nov. 19. 07:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
milyen országról van szó? (a nagykövetségnek ehhez semmi köze, ez az adott ország államkincstárának a feladata és hatásköre.)
nov. 19. 08:05
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy apuka ott dolgozik még?
nov. 19. 08:15
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Melyik ország az a külföld????
nov. 19. 08:17
 4/18 anonim ***** válasza:
72%
Lehet,hogy az apuka nem is dolgozik esetleg,vagy ő felveszi.
nov. 19. 09:09
 5/18 anonim ***** válasza:
36%
Hát ha apukaval rosszban vagytok, akkor nyilván nem vagytok egy pár, ergo nem jár neked a családi pótlék abból az országból, ahol ő dolgozik. A magyart kell megigenyelned egyedülállóként
nov. 19. 13:15
 6/18 A kérdező kommentje:
Német. Apuka ott él és dolgozik ma is. Az igazolásokat már megkapta a fam.kasse.
nov. 19. 19:58
 7/18 A kérdező kommentje:
5 eddig is utalták. Apuka ugyanúgy a gyerek szülője.
nov. 19. 19:59
 8/18 anonim ***** válasza:
28%
Németországban NINCS családi pótlék, ez CSAK magyar megnevezés. Az ottani folyosító szervnek írsz és rákérdezel
nov. 19. 20:09
 9/18 A kérdező kommentje:
Kindergeld vagy kindertuschlag a neve de szószerinti fordításban megtévesztő. Magyarul csal.potleknak hívom mivel Mo-n családi pótléknak hívják.
nov. 19. 20:10
 10/18 A kérdező kommentje:

Itt a MÁK folyositja asszem. Németo-ban pedig a Familienkasse.

Ha nem a nagykovetség illetékes ebben, akkor ki. A jogosultság megvan, a folyósításra mindig azt mondják utalnak, de kozben mégse utalnak.

Habár vannak ezzel foglqlkozó "magáncégek", de az ott kezdodik hogy csak a szerződés díja 30-40 ezer és még erre jönne rá az ügyintézés díja.

Nemhinném hogy hivatalos jogi út nincs ehhez.

nov. 19. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!