Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Apaként igényeltem a családi...

Apaként igényeltem a családi pótlékot az ügyfélkapun. Hülyeséget csináltam?

Figyelt kérdés

Én kapom a családi adókedvezményt is.(Csak nekem van/volt állásom)

Feleségem igényli a gyest. Ez így jó lehet, vagy elrontottam?

szept. 20. 17:33
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Nyugi, jó!
szept. 20. 17:36
 2/10 anonim ***** válasza:
11%
A családihoz nem kell munkaviszony, hagyhattad volna az "asszonynak", ne kelljen annyit adnod neki.
szept. 20. 17:44
 3/10 anonim ***** válasza:
9%
A családi pótlék a gyereknek jár nem arra, hogy a szülők elköltsék magukra. Ha lehet félre kell tenni azt a kis összeget. Nyilván sajnos a mai fizetések mellett ez nem sok eséllyel lehet.
szept. 20. 18:02
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
Mi értelme lenne félretenni? Egy év múlva a felét sem éri, annyi, mintha a szemétbe dobnád
szept. 20. 18:11
 5/10 anonim ***** válasza:
89%

#3 Nem magukra, hanem a gyerekre költik.

Normális családban mindegy, hogy ki kapja, mert minden közös.

szept. 20. 19:43
 6/10 anonim ***** válasza:
39%

"Normális családban mindegy, hogy ki kapja, mert minden közös."

Logisztikai szempontból nem mindegy.

Ha nem én kapnék mindent, még nagyobb lenne a különbség a férjem és az én bevételem között, és bár minden közös, de mivel külön számlán "parkoltatjuk" (többször előny volt már a külön bank), nem mindegy, hogy melyik számlát gyarapítja. Így kevesebbet kell átutalnia havonta, hogy kijöjjek.

Praktikus okokból ugyanis én szerzem be a gyerek dolgait, lakás költségeit fizetem...

szept. 20. 20:12
 7/10 anonim ***** válasza:
69%

3, go to cst.

Szülőt illeti meg, a gynevelés anyagi terheinek csökkentésére.

szept. 21. 06:36
 8/10 anonim ***** válasza:
Miért, ha azt mondjuk hülyeséget csináltál, akkor mi lesz, mit fogsz tenni??
szept. 23. 17:26
 9/10 anonim ***** válasza:

6-os, normális családban a házaspároknak ott van az Apple Payben minden kártya, nem pedig könyörögni kell a pénzért, mint valami alamizsnáért. :)

Félretenni ezt a pénzt hülyeség, olyan szinten inflálódik a forint, hogy semmit nem fog érni addigra, mire a gyerek elkölthetné.

nov. 17. 13:27
 10/10 anonim ***** válasza:

Apple pay?

Csak a céges telefonom ájfon, de elég is belőle, sose kellene magáncélra.

Egyébként az is hülye, aki rábízza a Google-re/Apple-re a főkártyájának adatait. Virtuális kártyát oké mögé rakni, de azt meg nem érdemes túlságosan feltölteni.

Közgazdász IT-sként írom ezt.

nov. 17. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!