Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Férjem októberben lesz 1 éve,...

Férjem októberben lesz 1 éve, hogy be van jelentve a munka helyén. Igénybe tudja venni a GYED-et?

Figyelt kérdés

Van egy 6 hónaposunk, és egy 4 éves.

Minimálbérrel van jelentve az apja vállalkozásában, kb 250.000 Ft-tal.

2022. aug. 23. 09:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
14%

9: és miből következtetted, hogy a kérdező 2, idővel talán 3 gyermeke nem minőségi?

Tömeges az egyke gyermekvállalás, akik nem adóznak aztán sokat.

2022. aug. 23. 13:18
 12/18 anonim ***** válasza:
39%
Még azt elfelejtettem kérdezni, hogy csak a jelenlegi munkahelyén lesz most 1 éve vagy előtte is volt folyamatos munkaviszony bejelentve? Mert akkor más a helyzet
2022. aug. 23. 13:19
 13/18 anonim ***** válasza:
79%

11!

Ugyan nem a 9. vagyok, de nem kell ám ehhez olyan sok ész: van két gyerek, anyuka gyesen van, ergo nem dolgozott, apuka egy éve van bejelentve. Ez egyértelműen nem "minőségi" gyermekvallalas. Konkrétan két gyerek a semmire.

2022. aug. 23. 13:21
 14/18 anonim ***** válasza:
21%
Attól még, hogy hivatalosan ezt hívják semminek, kereshet 700 ezret vagy még többet az apuka, mint nálunk is. És kevesebbel bejelentve. Nem szép, de meg is értem. Ha nem lenne annyi levonás, adó, tökömtudjami, mindenki vállalná a hivatalos bérét.
2022. aug. 23. 13:27
 15/18 anonim ***** válasza:
70%

14!

Az apuka. De anyukának továbbra sincs bejelentett munkahelye és nem is volt, mert különben nem gyest kapna. Azért legalább a minimalberre való bejelentés alap lenne, ugye. Magyarországon pedig nem is olyan rossz az adózás

2022. aug. 23. 13:35
 16/18 A kérdező kommentje:
Szögezzük le! A gyermekek nem a semmire lettek megszülve! Terhes lettem a munkahelyen, nem volt be dolgozott 1 év, így nem tudtak el küldeni szülési szabadságra semmire. A kicsi 2 evet betölti és mehetek dolgozni! A férjem nem minimálbért kap, csak annyival van bejelentve, mivel az apukája vállalkozásában dolgozik, egész jó pénzt kap, amiből a gyerekek el vannak tartva, mindenük megvan, számlát fizetünk, van saját lakásunk, szépen élünk! Nem kell egyből lenézni itt a másikat azért ,mert GYES -t kap! Köszönöm szépen aki választ adott a kérdésemre, ennyit akartam .
2022. aug. 23. 14:00
 17/18 anonim ***** válasza:
73%
szóval még sunyi adócsalók is vagytok, nem csak gyerekgyár…
2022. aug. 23. 15:38
 18/18 anonim ***** válasza:
82%

Akkor ha nem is vagytok rászorulva, miért érdekelne ennyire a több pénz.

Felesleges mentegetni magad, hogy nem volt meg az 1 nyamvadt éved. Ez nem kicsit nevetséges feltétele a juttatásoknak és rengetegen még ezt sem tudják teljesíteni. Az ilyeneknek se gyes-t, se családit nem adnék a döntéshozók helyében.

Én a második gyerekem várom, az első előtt 8 év munkaviszonyom volt, majd 2 éves lett és mentem vissza dolgozni még 3 évre mielőtt a másodikat bevállaltuk. Szóval nagyon jól tudom mennyibe kerül a gyereknevelés és mélyen megvetem a "megélhetésre szülőket". Főleg ha ilyen adócsalók is mint ti. Aztán majd gyorsan jön a harmadik és egyből már főállású anyának hívják az ilyeneket. Na ezt sem adnék adózott jövedelem nélkül senkinek...

2022. aug. 24. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!