A családi adókedvezmény úgye addig jár egy gyerek után amíg nappali tagozaton tanul. Hogy ha a gyerek KATA-s vállalkozó lesz nappali tagozat mellett, akkor továbbra is megkapja a szülő az adókedvezményt?
Ez egy 2021-es cikk, esetleg keress rá, hogy változott-e, de szerintem nem. (Pár éve is így volt, de azért inkább ránéztem, hogy most is ez van-e.)
"Ha a továbbtanuló diáknak rendszeres jövedelme lesz, már nem számít eltartottnak, vagyis nem vehető figyelembe a családi pótlék számításánál. A jogszabály szerint rendszeres jövedelemnek kell tekinteni azt, ami három egymást követő hónapban meghaladja a mindenkori legkisebb munkabér összegét. A minimálbér összege 2021-ben bruttó 167400 ezer forint, ami nettó 111321 forint. Ha a diák három hónapon keresztül ennél több jövedelemhez jut, akkor ezt 15 napon belül jelezni kell az államkincstárnak, és a negyedik hónaptól már nem számít az eltartottak közé."
Ha a KATA-val nem egyenletes a bevételed (pl. van 3 jó hónapod, de aztán 3 hónapig semmi), akkor ha jól értelmezem elsősorban a saját bevallásodon múlik, de azért én átlagot becsülnék, és az alapján lemondanám, ha tényleg nem jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!