Mire költitek a családi pótlékot?
20, hát persze...
peched van, mert nem ezeknél van cst kifizetőhely :D
Mikor mire van szükség. Én nem gondolom, hogy a gyerek jövőjére kellene feltétlenül félretenni (elinflálódás miatt), azt gondolom a jövőjét most kell megalapozni. Ha ez azzal jár, hogy különórára megy, vagy edzésre, vagy szemüveget kap, vagy mit tudom én, akkor arra megy, nem tartjuk külön számon.
Remélhetőleg leszünk olyan helyzetben majd amikor fiatal felnőtt lesz, hogy zsebből megtámogassuk (remélem nem csak a csp-k összegével) az életkezdésüket.
Csak hogy élő példát is hozzak. 89-ben születtem. A mai napig emlékszem, hogy 240 ezer forintom volt takarékbetétkönyvben, amikor bejöttek a junior számlák és 15 évesen nyitottak nekem egyet. Ezt a pénzt át tettük oda azzal a feltétellel, hogy gyűjtögetem tovább. Namost ami mondjuk a születésemkor még igen komoly pénznek számított (sőt, 86-7 körül a szüleim 420 ezer forintért vették a lakásukat, csak az összehasonlítás kedvéért), az mire 24-5 éves koromban hozzányúltam már nem sokat ért. Ma meg mit is mondjak? Segít ez elindulni egy fiatal felnőttet az életben? Jó ha egy albérlet kauciója kijön belőle.
A csp 12.200 forint gyerekenként. Évente 146.400 forint, 18 év alatt 2,6 millió kb. Jelenértéken túl sokra nem megy vele az ember, de azért valamicskére jó lehet. 18 év múlva ez már nem sokat fog érni, hacsak valami nagy csoda nem jön.
Mi sem csak a csaladipotlek összegét rakjuk félre, csak a kérdés erre irányult. A két nagyobbnak lakástakarék van, az egyiknek ez most lett önrész saját házba(vidéken, itt 10 millióért is kapni felújított házat)
A kisebbeknek saját nem lekötött számlára gyűjtjük.
És az lenne a jó ha ezt más is megtehetné.
A szamlalmra megy ahogy az arvasagi is nem valogatom szet.
Leven egyedul nevelem a 3 gyereket. Es ami bevetel van az elmegy az eletre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!