Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Mire költitek a családi pótlékot?

Mire költitek a családi pótlékot?

Figyelt kérdés

2021. nov. 27. 20:04
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
37%

20, hát persze...

peched van, mert nem ezeknél van cst kifizetőhely :D

2021. nov. 27. 22:27
 22/41 anonim ***** válasza:
76%

Mikor mire van szükség. Én nem gondolom, hogy a gyerek jövőjére kellene feltétlenül félretenni (elinflálódás miatt), azt gondolom a jövőjét most kell megalapozni. Ha ez azzal jár, hogy különórára megy, vagy edzésre, vagy szemüveget kap, vagy mit tudom én, akkor arra megy, nem tartjuk külön számon.

Remélhetőleg leszünk olyan helyzetben majd amikor fiatal felnőtt lesz, hogy zsebből megtámogassuk (remélem nem csak a csp-k összegével) az életkezdésüket.

Csak hogy élő példát is hozzak. 89-ben születtem. A mai napig emlékszem, hogy 240 ezer forintom volt takarékbetétkönyvben, amikor bejöttek a junior számlák és 15 évesen nyitottak nekem egyet. Ezt a pénzt át tettük oda azzal a feltétellel, hogy gyűjtögetem tovább. Namost ami mondjuk a születésemkor még igen komoly pénznek számított (sőt, 86-7 körül a szüleim 420 ezer forintért vették a lakásukat, csak az összehasonlítás kedvéért), az mire 24-5 éves koromban hozzányúltam már nem sokat ért. Ma meg mit is mondjak? Segít ez elindulni egy fiatal felnőttet az életben? Jó ha egy albérlet kauciója kijön belőle.

A csp 12.200 forint gyerekenként. Évente 146.400 forint, 18 év alatt 2,6 millió kb. Jelenértéken túl sokra nem megy vele az ember, de azért valamicskére jó lehet. 18 év múlva ez már nem sokat fog érni, hacsak valami nagy csoda nem jön.

2021. nov. 27. 22:52
 23/41 anonim ***** válasza:
23%
21! Mi bajod van? Legyen igazad! Mondd el nekem, hogy hol dolgozok, mikor kapom a csp-t, esetleg a családomról is mesélhetsz, meg kb az egész életemet jobban tudod, mint én! Lehet, hogy nem tudom, hogy milyen munkahelyen van család kifizetőhely, mert én amióta dolgozok, azóta nem váltottam munkahelyet, így nincs máshol tapasztalatom. De azt tudom, hogy 17 éve a fizetésemmel kapom a csp-t, mert ahol dolgozok, az kifizetőhely. És leszarom, hogy egy idegen nem hiszi el, akkor higgy, amit akarsz, attól nekem még nem fogják külön utalni, mert te azt mondtad, hogy lehetetlen. Amúgy meg mit zavar ez téged?
2021. nov. 27. 23:12
 24/41 anonim ***** válasza:
46%
Mi elisszuk minden hónapban, a gyereknek meg nincsen télikabátja...
2021. nov. 27. 23:29
 25/41 A kérdező kommentje:
22. Aki a családit is elkölti, mindegy mire (szemüvegre, különórára, cipőre, cigire, piára) az nem fogja tudni zsebből megtámogatni a gyereket életkezdéskor, mivel ugye nem jön ki a saját pénzéből hó végén, így spórolni sem tud. Ha valakinek gondot okoz azt az ingyen 12ezret félre tenni az semmivel se tudja támogatni a gyereket később se. Az ha rászakadt a lottó ötös vagy valami örökség az ritka és nem saját érdem.
2021. nov. 28. 06:08
 26/41 anonim ***** válasza:
58%
Ez oltári butasâg Kérdező. Mi például sosem válogatjuk szét a bevételt, ami 1 millió körül van. Két gyerekünk van, havi minimum 300 000 Ft megy a családi megtakarítâsba. A nagynak már most jóval több van elrakva, mint a havi 12.000 forint, a kicsinek is most nyitjuk a számlát, ő sem csak ennyit fog kapni rá, hidd el.
2021. nov. 28. 08:27
 27/41 anonim ***** válasza:
69%

Mi sem csak a csaladipotlek összegét rakjuk félre, csak a kérdés erre irányult. A két nagyobbnak lakástakarék van, az egyiknek ez most lett önrész saját házba(vidéken, itt 10 millióért is kapni felújított házat)

A kisebbeknek saját nem lekötött számlára gyűjtjük.

És az lenne a jó ha ezt más is megtehetné.

2021. nov. 28. 09:16
 28/41 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk is megtakarítási számlára megy (ezen felül is kapnak még mindketten), majd mikor nagyobbak lesznek megbeszélhetjük, hogy zsebpénzként kérik vagy továbbra is számlára.
2021. nov. 28. 09:24
 29/41 anonim ***** válasza:
34%
25# Nyilván direkt azért hoztam példának, mert én így gondolkodom és így is cselekszünk. Több, mint nettó 1 milliós bevétel mellett nem tartom számon, hogy mire költjük, elköltjük-e pont azt a 12 ezer forintot egyáltalán. A megtakarításaink szépen gyarapodnak, függetlenül attól, hogy nem teszünk félre külön a gyerek számára, a megtakarításaink egy része rá vár nyilvánvalóan. Ahogy dolgozni is lassan azért dolgozunk csak, hogy neki minél több legyen, ha már nem leszünk, nem azért, hogy a sírba vigyük magunkkal. 22 voltam
2021. nov. 28. 09:30
 30/41 anonim ***** válasza:
82%

A szamlalmra megy ahogy az arvasagi is nem valogatom szet.

Leven egyedul nevelem a 3 gyereket. Es ami bevetel van az elmegy az eletre.

2021. nov. 28. 09:36
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!