Külföldön élők! Mennyi nálatok a családi pótlék?
Illetve mennyit kaptok per gyerek támogatás. Gondolok itt minden másra, amit a gyerekre, gyerek miatt kaptok államtól, önkormányzattól. Akár a "gyes" időszakában is mennyit kaptatok?
Persze hogy melyik ország az is érdekel. :)
Nekem pl itt Magyaroroszágon: 12.200 ft családi pótlék havonta, 10.000 ft családi adókedvezmény havonta.
A csedem 260 ezer forint volt 6 hónapig havonta, most a gyedem 169.000 ft havonta, jövőre már csak a 25.200 gyest kapom de megyek dolgozni, szerencsére mellé jár ez is még 1 évig.
Évi 15.000 vitaminpénzt kapunk rá az önkormányzattól, és a bölcsiben ingyenesen fog enni.
Nagyjából szerintem itt ennyi van gyerekekre, nyilván akinek több gyerek van ott gyerekeknént több a családi pótlek meg az adókedvezmény is.
Nem bruttó, ez a nettó csedem volt, a nettó fizum 670e.
Amúgy igen, főváros, logisztika, export, középvezetői szint, 8 fős csoportban senior supervisor vagyok.
De jó nektek, Kanada nagy álmom nekem is :) De szerintem álom is marad, nyaralás szinten összejöhet, de lakni nem hiszem :(
Szia,
A válaszokat nem olvastam el.
Egy gyerek van, 204 € volt eddig a kindergeld, most emelik.
Két hónapos koráig kaptam a teljes fizetésemet, majd egy éves koráig úgy emlékszem 67%át.
Ezen felül az orvosságait állja a biztosító, oltásért sem kellett fizetni.
Plusz kapunk 10 évig egyszer egy évben 1200€-t, ez ilyen otthonteremtési támogatás, építkeztünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!