Külföldön élők! Mennyi nálatok a családi pótlék?
Illetve mennyit kaptok per gyerek támogatás. Gondolok itt minden másra, amit a gyerekre, gyerek miatt kaptok államtól, önkormányzattól. Akár a "gyes" időszakában is mennyit kaptatok?
Persze hogy melyik ország az is érdekel. :)
Nekem pl itt Magyaroroszágon: 12.200 ft családi pótlék havonta, 10.000 ft családi adókedvezmény havonta.
A csedem 260 ezer forint volt 6 hónapig havonta, most a gyedem 169.000 ft havonta, jövőre már csak a 25.200 gyest kapom de megyek dolgozni, szerencsére mellé jár ez is még 1 évig.
Évi 15.000 vitaminpénzt kapunk rá az önkormányzattól, és a bölcsiben ingyenesen fog enni.
Nagyjából szerintem itt ennyi van gyerekekre, nyilván akinek több gyerek van ott gyerekeknént több a családi pótlek meg az adókedvezmény is.
Olaszország
Semmi az égvilágon nincs. Ha a nő dolgozott, 3 hónapig kapja a fizetése elég magas százalékát (tartományonként különböző), a következő 3 hónapban egy nagyon kis százalékát, ezzel is ösztökélve a minél előbbi munkába visszaállást (nem is marad otthon emiatt senki, csak aki egyébként sem dolgozott.)
A gyerekem apjának ha jól emlékszem az első pár évben kb 100 euróval (bruttó) több volt a fizetése de amióta nem vagyunk együtt szerintem nem.
Szóval itt nincs megélhetési gyerekszülés.
Kérdező! Hol laksz, hogy kapsz "vitaminpénzt".
Ilyen magas cseddel gondolom a fizud is magas, akkor hogyan lehet ingyen a bölcsis kaja?
Hogy volt a cseded 260 ezer ft, ha a gyeded 169 ezer ft? Mindegyik az átlag fizetésed x százaléka.
Csak azért kérdem, mert az én gyedem is 169 ezer ft, de a csedem 206 ezer ft volt.
Németország:
Most emelik a Kindergeldet 219 Euro/hó-ra.
Nekem is voltak fura érzéseim a kérdéssel kapcsolatban, ez a vitaminpénz az én szememet is megütötte, ilyen nincs is, meg a magas csed mellett ingyen bölcsis kaja?
De már nem akarok mindenbe belekötni, meg semmi értelme, a kérdések 99%-a úgyis kitaláció.
Így hát csak válaszoltam a kérdésre.
1-es voltam
#2 Igen, magas volt a fizetésem, 380e volt a nettóm. Februárban megyek vissza dolgozni.
Pest megyei kisvárosban élek, itt van több településen is a környéken ilyen vitaminpénz, de ez nyilván településfüggő, itt nincs például babakelengye születéskor, máshol meg az van sok helyen, ahogy hallom. Van ahol meg semmi, ez településfüggő, mit az önkormányzat.
A bölcsiben azért nem kell fizetnem az étkezésért, mert a 45 főből kb 5 család van, akinek kellene fizetni a bevétel alapján, és azt mondta a vezetés, hogy akkor már hagyjuk mi is, ez nem teljesen állami bölcsi, félprivát. Van napi 800 ft gondozási díj, de így a kajára azt mondták hagyjuk.
Sőt, nálunk a településen állja az önkormányzat a fizetős oltásokat is, rota, Bexsero stb. Most nem tudom ezen mi fura, én nem írtam hogy ez állami szinten van, idézem magam:Évi 15.000 vitaminpénzt kapunk rá az önkormányzattól.. Az ÖNKORMÁNYZATTÓL.
Akit érdekel a településnév annyira megírom privátban meg elküldöm neki a helyi rendeletet a települési szintű támogatásokról :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!