Kaphatok családi pótlékot ha nem egyezik az állandó lakcímem a gyerek lakcímével?
Tevedtem:
Mikor kerülhet sor a családi pótlék megosztására?
Általános szabályként ugyanazon gyermek után járó családi pótlék csak egy jogosultat illet meg. Kivétel: ha a szülők időszakonként felváltva gondozzák gyermeküket és a szülői felügyeleti jog mindkét szülő esetében fennáll. Ilyen esetben a családi pótlékra 50-50 %-os arányban mindkét szülő jogosultságot szerezhet. A családi pótlék megosztása iránti kérelemhez csatolni a szülők arról szóló közös nyilatkozatát, hogy a gyermek gondozásáról, neveléséről saját háztartásaikban felváltva gondoskodnak.
Igen, jó a második válasz, de még sem értek egyvalamit.
Nekem nincs most munkahelyem, a gyerekem apja vette volna igénybe a családi adókedvezményt, de nem lehetett, mert nem egyezik a lakcíme a lanyunkkal. Sok évvel ezelőtt külön mentünk, de közös a felügyeleti jog. Gyerektartást fizet, ráadásul mindennap találkozik is a lányunkkal.
Úgyhogy szeptemberben majd én tudok élni a családi adókedvezménnyel.
Kérdező, én viszont úgy tudom, hogy aki a családi pótlékot igénybe veszi, meg kell egyezzen a lakcím a gyerek lakcímével.
3!
Nálatok más a helyzet. A kérdezőnél felesben lesz a gyerek, az a megosztott felugyelet. Nálatok te vagy a gondozó szülő, nem felesben nevelitek, ez közös felügyelet.
Ja, értem. Köszönöm szépen. :)
Csak sajnálom valahol ezt, mert amit én most pár hónapig nem tudtam igénybe venni munka hiányában, az ugrott, hiába, hogy az édesapja dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!