Szerintetek a sok szülőnek, akikből hirtelen tanárok/óvónők lettek, nem járna több családi pótlék?
Számomra döbbenet, hogy a szülőket március óta teljesen magukra hagyták, oldják meg, ahogy tudják az oktatást, fejlesztést, sportolást, zenetanulást.
Azért egy átlag családban dolgozik anyuka, apuka, munka után adjon le otthon még pár matek, magyar, ének, biológia, kémia, történelem órát, magyarázza el érthetően, amiről fogalma sincs, de azért a logopédiára szoruló kisebbel is gyakoroljon, mert bizony vissza kell küldeni, de délután kezdődik az online hegedű óra...
Ezt mégis hogy? Vagy mindenféle végzettség nélkül ezt bárki simán megoldja? Elég kellemetlen a tanárokra nézve...
A szülőknek a dupla, tripla munkáért nem jár fizetés??
Nem esik nehezemre tanulni a gyerekemmel. De nem is magántanuló rendszer van az országban. Tehát normál esetben gyerek iskolában van, szülő dolgozik.
De a pedagógusnak az a munkája, hogy tanítja a gyerekeket. Neki az iskola a munkahely. De fogjátok már fel, hogy a szülőnek is van egy munkahelye. Ahol, vagy amivel kapcsolatban elvégzi a munkáját és még ezen felül a pedagógusét. A pedagógus nem megy el délután 4 után, ha lejár a munkaideje még este 10-ig mondjuk villanyt szerelni... Mert más az, hogy valaki két munkahelyen dolgozik, de akkor két helyről is jön az a fizetés. Meg aztán azt önként vállalja, nem csak úgy kapja az élettől.
Még egyszer hangsúlyozom, hogy nem esik nehezemre foglalkozni a gyerekemmel és igen, én vállaltam, de nem könnyű ez a helyzet! Baromira fárasztó és nem mindegy, hogy egy gyerek egy közösségben van, vagy itthon a 4 fal között és nem mindegy, hogy egy pedagógus tanul tanítási módszereket, míg egy szülő meg nem.
"A családi pótlék azért van, mert egy családnak nagyobb a kiadása, ha gyereke van."
Mondjuk egy család ne vállaljon gyereket ha ezt a nagyobb kiadást nem tudja vállalni... A gyerekcsinálás semmivel nem különb mint bármi más "hobbi" vagy cél. Akinek a gyerek a célja az ne sírjon, ha ebbe kell pénzt fektetni. Érdekes módon annak nem adnak egy forintot se aki örökbefogad egy mentett állatot vagy hobbiból másoknak segít... Vagy az a célja, hogy hiánypótló terméket gyártson, hiánypótló szolgáltatást nyújtson.
14!
A magasabb családipótlék ezen hogy változtatna?
Fel tudnám nevelni a gyerekemet a családi pótlék nélkül is, nem erre szültem gyereket, mindketten munkahellyel rendelkezünk a férjemmel, nem a semmire vállaltam gyereket, de ettől még több a kiadásunk, mint egy nem gyerekes családnak. És már ugyan miért ne járulhatna hozzá az állam ezekhez a költségekhez valamilyen formában? Hisz nekünk köszönhető, hogy nem hal ki az emberiség, hisz meghalunk, nem születünk újra...A gyerekeink egyszer felnőnek és ha minden igaz adófizető állampolgárok lesznek ugyanúgy...Vagyis miért is ne érdemelhetnénk meg? Mindenkinek saját joga eldönteni, hogy vállal-e gyereket, én nem ítélem el azt, akinek nincs és nem is akar, de talán társadalmilag ha egy picit többet hozzáteszünk a dolgokhoz, csak ne sajnálja tőlünk már senki azt a havi 12.200 Ft-ot, ugyanis ennyi egy gyerekre a családi pótlék... Ez így önmagában nem sok. De pl. egy nem gyerekesnek nem kell a menzát fizetni az iskolában, mert nincs kinek fizesse, a menza meg megközelíti ezt az értéket havi szinten, mint a családi pótlék. De még egyszer leszögezem, enélkül is ki tudnám fizetni. De jól esik, hogy ez a pénz legalább megmarad másra.
Amúgy előző én pont azt írtam, hogy a megoldás nem a több pénz lenne, hanem a több idő biztosítása, hogy az ember kellő időt tudjon mindenre fordítana ahelyett, hogy becsavarodik...
"Inkább arra kellene rájönni, hogy a pedagógus ezt napi 8-10 órában csinálja max 10 perc szünettel."
Igen. Mert neki ez a munkája. Ezért kapja a fizetését. Mint ahogy az anyuka meg az apuka is elvégzi napi 8-10-12 órában a saját munkáját, és ők meg azért kapják. Csak most hazaérnek az említett munkából, és még ők lesznek a matek, magyar, kémia, biosz, töri, stb tanárok is grátiszban. És ugye nem is feltétlenül csak 1 iskolás gyerekük van.
Nem vagyok érintett, egy 4 éves ovis kisfiam van, de minden tiszteletem azoké a szülőké, akik ezt az egészet menedzselni tudják munka mellett.
"a gyerek képes kell hogy legyen egyedül, önállóan a könyvből tanulni."
Ja, mert biztos az új anyag semmi magyarázatot nem igényel, ugye? Minden gyerek úgy születik, hogy hipp-hopp tudja a törteket, tud egyenleteket megoldani, érti a dolgok közti ok-okozati összefüggéseket, simán tud verset elemezni mindenféle alap nélkül és még sorolhatnám, hogy mennyi minden van ezen felül, ami nem általános iskola 1. osztály és mégis...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!