Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Mikor vinnétek ez esetben...

Mikor vinnétek ez esetben bölcsibe a gyermeketeket?

Figyelt kérdés

Vihetnèm már akàrmikortól.

Èn most kezdtem a 2. trimesztert a tesóval.

A nagy viszont szerintem unatkozik már otthon, plusz majd ha megérkezik a kicsi, még rosszabb lesz neki.

Vágyik szerintem a közösségre.

Jövő szept-ben mehet oviba.

Az még egy èv.

Folyékonyan beszél, okos, de egy kis közössègi lét nem tenne neki rosszat.

Sajnos nem tudok vele mászkálni, feküdnöm kell... :(

Egyedül a betegségektől fèlek, hogy majd a kicsi is sokszor lesz beteg.

Férjem 6 körül ér haza mindig, ami elég késő.

2018. szept. 20. 11:39
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

2,5 èves, és a férjem munkahelye mellett van a bölcsőde.

Szóval ő tudná hozni-vinni.

2018. szept. 20. 13:02
 12/21 anonim ***** válasza:
87%

Én nem adnám bölcsibe a gyereket csak oviba 3 évesen.

Szerintem a bölcsi kényszermegoldás az olyan szülőknek, akik kenyérgonddal küdenek és muszáj dolgozni.Vagy annak való aki karrierista és fontosabb a munka, vagy annak aki szimlán csak szak szabadulni akar a gyerektől.

Otthon vagy.Én nem vinném.

2018. szept. 20. 13:12
 13/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszokat! :)
2018. szept. 20. 13:13
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi is bejelentkeztünk a bölcsibe, de mire mehetett volna, terhes lettem. Így nem vittem. Nem mondom, sokszor nehéz volt két törpével odahaza, de a bölcsődébe mászkálni reggel-délután sem lett volna könnyebb. Kivártam a 3 évet, és akkor viszont ment óvodába.
2018. szept. 20. 13:18
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Önkormányzati bölcsi? Tudják, hogy terhes vagy? Csak akkor vinmém, ha 100%, hogy dolgozó szülők gyerekétől nem venném el a helyet. Elhiszem, hogy neked nagyon kényelmes lenne, mert apa viszi-hozza a gyereket, de általában nagyon sok a várólistás gyerek, akinek dolgiznak a szülei. Ha pihizni akarsz, akkor magánbölcsi. Úgy tudom önkormányzati bölcsödébe mindkét szülőtől kell munkáltatói a felvételhez.
2018. szept. 20. 13:33
 16/21 A kérdező kommentje:

Igen, önkormányzati, igen, tudjàk.

Nem kell, elég csak az anyukàtól.

Ès van bőven hely, mert ez egy nagyon nagy létszàmú bölcsi sok-sok kicsi csoporttal, szóval ideális lenne.

2018. szept. 20. 13:40
 17/21 anonim ***** válasza:
28%

Én pont úgy jártam, mint te. Sokat gondolkodtam. Először vinni akartam, mert nem jött a kistesó, és úgy volt, megyek vissza dolgozni. De aztán összejött, ezért nem adtam be tavasszal a jelentkezést. Aztán felhívtak a nyáron, hogy van bőven hely, nem veszem el dolgozó anyukától a lehetőséget, úgyhogy átgondoltam, és elvittem most szeptemberben.

Nálunk nagyon bevált. Szintén "érett" kisfiú, sokat, és szépen beszél, állandóan nyüzsögne, mindenhol a gyerektársaságot keresi, alkalmazkodó, nyugodt, kiegyensúlyozott. Gond nélkül beszokott, nem volt sírás. Nagyon élvezi a sok új játékot, a gyerek társaságot.

Szóval van ilyen is :) Ha nem "kötelező" vinned, mert dolgozol, vagy nem tudod ellátni, akkor szerintem próbáld meg, ha nem tetszik neki, akkor max kiveszed, nem vesztesz vele semmit.

Neked is könnyebb lesz elvégzeni a szükséges házimunkát, így, hogy feküdnöd is kell, és amíg a bölcsiben van, mindig lesz kivel játszani, kimennek az udvarra stb, amit te nem tudnál megtenni az ágynyugalom miatt.

Ja, még annyi, hogy nálunk van rá lehetőség, hogy amikor megszületik a kicsi, ne vigyem a nagyot egy ideig, pont azért, hogy ne vigyen haza betegséget egy újszülötthöz.

2018. szept. 20. 15:11
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vinném. Ez az utolsó alkalom hogy tényleg kettesben lehettek, taníthatod, 100%-ig figyelhetsz rá.

Arról nem beszélve hogy ha közösségbe kerülne, minden nyavalyát hazahozna neked, ami terhesen nem biztos hogy előnyös, és majd újszülöttel se lesz az.

Pluszban nálunk ha otthon vagy terhesen vagy testvérrel, nem is viheted.

2018. szept. 20. 16:58
 19/21 anonim válasza:
36%

Gyerekfüggő szerintem. Te látod rajta, hogy mennyire unatkozik, illetve fog is ha otthon marad.

Én elvinném a helyedben közösségbe, megnézném hoygan viselkedik. (játszóház pl) Az én kislányom nagyon társaság kedvelő, soha meg nem ült egy pillanatra, ő imádja a bölcsit és már 1 éves kora után elkezdtük. Akkor is nagyon szerette. (9-15:00 ig)

Az első év betegségekkel teli. Béres csepp + c vitamin :) Bár a picinek lehet téyleg nem tesz majd jót... Vagy most azonnal add be, vagy várj vele. sajnos azt kell mondanom hogy januártól lehet be kellett volna és akkor mire megjön a tesó a betegségek nagyján túllendűltetek volna. így nehéz. Sok sikert.

2018. szept. 20. 22:33
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszi!

Akkor még eszem àgàban sem volt, nem is kereste a gyerektàrsaságot, túl kicsinek tartottam a bölcsihez.

2 éves koràtól volt hirtelen pálfordulás.

Mikor volt nyílt hét a bölcsiben, mentünk minden nap, szuperül elvolt, volt hogy teljesen messzire ment nélkülem, nem is keresett.

2018. szept. 20. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!