Angliai bölcsődével tapasztalatok?
Minden érdekel.Hogy megy a beszoktatás,van-e egyáltalán. Milyenek a kisgyermeknevelők?Hogy érzi ott magát a gyerek?Mennyire beszélt angolul amikor ment?Mennyi idős volt akkor?Hogy ízlik neki a bölcsis étel?Napirend?
Tényleg minden érdekel.
A másik oldalon vagyok, óvónőként dolgozom Skóciában (szinte ugyanaz), ràadásul olyan munkakörben, hogy rengeteg helyen megfordultam, így van némi rálátásom.
A gyerekek ugyanabban az intézményben (nursery) vannak 4-5 éves korukig, de korosztályos bontásban. A legtöbb helyen 3 szoba van: 0-2 éves, 2-3 éves, 3-5 éves. Nagy létszámú helyeken esetleg tovább bontják.
Beszoktatás van, de a menete helyfüggő.
A kisgyereknevelők... khmm. A legtöbb helyen minimálbéren vannak tartva, a hozzáállásuk is ennek megfelelő. A szülők ebből nem látnak semmit, szembe mindig nagyon kedvesek, de láttam sajnos csúnya dolgokat. Ha megfogadsz egy tanácsot, ne add a gyerekedet olyan helyre, ahol minden lány nagyon fiatal (nem egy helyen az összes 25 év alatti!), vagy ahol nagyon sűrűn cserélődnek, az nem jelent jót.
Hogy mennyire beszél a gyerek angolul, nyilván attól függ, mennyi idősen kezdte. Aki teljes idős, és kicsiként kerül be, annak az angol erősebb lesz, mint az anyanyelve. Az én lányom council nurserybe járt heti 15 órában, az nem volt elég semmire.
Kaja szintén helyfüggő, de elég jó. Sok helyen figyelembe vesznek egyéni kívánságokat is, pl ne kapjon édességet, ilyesmi.
Napirend: babáknak igény szerint, 1-2 éves korban napi egy délutáni alvás, 3 éves kortól nincs alvás. A legtöbb helyen nem igazán viszik ki őket a levegőre.
Ha bármi kérdésed van még, szólj.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!!Hasznos volt!! :)
Nálatok pl hogy megy a beszoktatás?
És aki nem tud egyedül enni,aludni annak segítenek?miket csinálnak a gyerekek egész nap?vannak foglalkozások vagy csak mindenki játszik amit akar?a gyerekek közötti konfliktusra mennyire figyelnek oda?Ha gondolod azt is leírhatnád milyen csúnya dolgokat láttál..
A beszoktatás, mint írtam, nagyon helyfüggő, de mint otthon, egyre több időt tölt a gyerek a bölcsiben, ennyi.
Enni, aludni mindenkinek segítenek. Az álomba simogatás teljesen mindennapos, van, ahol ölbe is veszik azt, akinek nem megy az elalvás.
Hogy mit csinálnak egész nap, szintén nagyon-nagyon hely- és korosztályfüggő. Jórészt játszanak. A 3-5 éveseknek a legtöbb helyen azért van valamennyi irányított foglalkozás, de sajnos voltam olyan helyen is, ahol semmi ilyen nem volt, a gyerekek őrjöngve rohangáltak egész nap. A 2-3 éveseknek is próbálnak már általában mesét olvasni, énekeket tanítani, néha mást is, de ez naponta maximum 20 perc. Bár több olyat is láttam, hogy mondjuk ott sütöttek sütit, ilyesmi, az jópofa volt. Mint írtam, a legtöbb helyen, főleg rossz időben egyáltalán nem viszik ki őket a levegőre (és gondolom, Angliában is hasonlóan "fantasztikus" az időjárás, mint itt, ami azt jelenti, hogy a gyerekek hónapszám nincsenek a levegőn.)
A fizikai agresszióra abszolút odafigyelnek, ha egy gyerek mondjuk megharap egy másikat, és nyoma marad, azonnal jelentést írnak róla, és tájékoztatják a sértett gyerek szülőjét (azt nem mondják el, ki volt az agresszor). Egyébként is mindenről jelentést írnak, nagyon durva.
Csúnya dolgok... Sajnos gyakran előfordul, hogy a lányok minősíthetetlen hangot használnak a kicsikkel, nem egyszer volt, hogy a 2-3 éves feje felett beszélték meg, hogy milyen ellenszenves az anyja, láttam, amikor a beszokós kétéves órákig sírt magán kívül, és nekem nem engedték, hogy megvigasztaljam, mondván, erre itt "nincs kapacitás." A szülőnek persze ezt nem mondják el, nap végén az az egyenszöveg, hogy minden rendben ment. Voltam olyan helyen, ahol kevés volt az ágy, így néhány 2 évesnek egyszerűen nem engedték, hogy lefeküdjön délután aludni, ugyanitt egy kisfiút nem engedtek ki vécére, és állandóan az összes gyerek büntetésben volt. Ismétlem, 2 évesek.
De vannak jó helyek is, ki kell fogni.
Köszönöm szépen!Aranyos vagy,hogy ennyi mindent leírtál!:)
Remélem jó helyet fogunk majd ki.2 évesen szeretném vinni picimet ha már el tudja mondani rendesen h. mi történik vele ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!