Hamarosan be kell iratkozni a bölcsibe és dolgozni kell mennem. De?
Augusztustól várnak vissza dolgozni. Szeptemberben menne a 2,5 évesem bölcsibe.
Szeretnénk ám tesót is.
Ha mondjuk idén sikerülne (az első sokáig tartott míg sikerült) teherbe esnem szülés után kiraknák a gyereket bölcsiből is??
Köszönöm
Ha még ma teherbe esel is betölti a gyereked a 3 évet mire megszülsz, onnantól pedig mehet oviba is...
Egyébként nem, nem szokták kirakni a gyerekeket emiatt, bár megtehetnék. De ha mégis, megteszik majd már akkor, amikor a terhesség miatt eljössz táppénzre.
Oviba irattam először de elutasították. Mivel csak jövő szeptembertől oviköteles. Bla.. bla...
Ezért a bölcsi...
Bocsánat!!! Rosszul írtam a kerdésem. Szeptemberben lesz 2,5 éves!!
Uhh... nem is én lennék 🤣🤣
Egyébként köszönöm a válaszokat!! 😋😋
Ha szeptemberben lesz 2,5 éves, akkor most 2 nem?
Mire leghamarabb megszülnél, mehet óvodába.
De lehet nem olyan könnyen leszel terhes se újra, így fölös ezen most rágódni.
Menjél vissza dolgozni augusztusban, gyerek bölcsibe, közbe lehet próbálkozni tesóval. Ennyi.
Budapesten a túljelentkezés miatt előfordulhat, hogy a születendő tesó miatt kirakják.
Főleg, mert jövedelem igazolást kell vinned és ha bármikor kiderül, hogy terhességi támogatást kapsz, idézőjelben lebuksz.
A mostani nyílt napokon mondták is, kerek perec. Túl sok ember jelentkezik és ha valaki terhesség vagy csecsemő miatt meg tudja tenni azt, hogy otthon marad a nagyobbikkal együtt, akkor “maradjon is otthon”, engedje át azoknak a helyet akik viszont dolgozni akarnak.
Csúnya dolog, de logikus. És ezzel nem bántani akarlak, csak ez a tény.
Nekünk 120 ezres kiesést jelentene az, ha hasonló helyzetű anyuka és gyermeke ülne a mi helyünkön a bölcsiben. Ugyanis én is dolgoznék, mert 28 ezerből nem tudjuk kifizetni a lakást és igenis kell, hogy bekerüljünk a bölcsibe és hogy a dolgozók kapják a helyeket. :(
Ja és az önkormányzat nagyon haragos akkor, ha terhesség miatt pár hónap múlva üres helyek lennének fenntartva, mert kiveszik a nagyobbik tesót. Az a céljuk, hogy fullra kitöltsék a helyeket. Ezért nem szeretnek rizikózni a jelentkezés elbírálásánál.
Durva harc ez.. :( Mármint a bejutás.
Igen nálunk ilyenkor kirakják, persze. Mért foglalja a gyerek a helyet a bölcsiben a dolgozó szülők gyerekétől mikor te úgyis otthon leszel a kicsivel??
Más meg miattad ne menjen vissza dolgozni mert nincs hely a bölcsiben?
Pontosan azért kérdeztem, hogy kirakják e vagy csak bizonyos óraszámba foglalkoztatják! Nem azért hogy kioktassatok. Sejtettem és azért írtam ide hogy megbizonyosodjak a sejtésemről!
Nem akarom senkitől elvenni a helyet mert tudom hogy milyen nehéz bejutni. Pár hónap miatt meg nem fogom beiratni utána átiratni oviba mert csak összezavarom. Úgyhogy nyugodtak lehettek! Inkább lemondok a munkámról.....
De ugye nem is erre voltam kíváncsi.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!