2 évesen napi 4 òra bölcsi jòt tesz vagy inkább maradjon otthon?
A kisfiam (most 5 éves) anno 2 éves korában még otthon volt velem, akkor volt 3 hónapos a kishúga. Mi jól elvoltunk, egyáltalán nem láttam unatkozni, az is igaz, hogy egyfolytában Vele/Velük foglalkoztam, rengeteget játszottunk, nagyon aktívan töltöttük az időnket. Én is gondolkodóba estem, hogy menjen-e csanába napi pár órára pusztán csak a közösséghez szoktatás miatt (bár rengetegeg játszóztunk, játszóházaztunk). És akkor megtaláltam a legjobb megoldást, az arany középutat: heti kétszer 3 órában vittem ovikóstoló foglalkozásra, ahol igény szerint bent is maradhattam, ki is mehettem. Olyan volt, mint egy nagyon hosszú beszoktatás. Amikor kérte, bent maradtam Vele, amikor bátrabb, magabiztosabb volt, kiküldött, abszolút az Ő igényei alakították a dolgot. Nekünk ez így nagyon bejött, az oviba 3,5 évesen ia könnyen beszokott.
Én a helyedben nem vinném minden nap több órára bölcsibe, hanem valami hasonlót keresnék, ahol van lehetőség a gyermek igényeihez alkalmazkodni.
Én ilyen influenza/baci szezonba biztos nem adnám be hirtelen a gyereket bölcsibe, megvárnám tavaszt/nyarat addigra érettebb is lesz rá.
De gyerekfüggő, ha a tied igényli beadhatod, de ha nem vagytok rászorulva én inkább néznék csanát 1-2 órára, vagy több foglalkozásra vinném úgy hogy ott vagy vele.
Az én fiam 2 évesen ment bölcsibe. Nagyon szerette, és az óvodát is utána.
2 éves korára már én is alig vártam, hogy visszamehessek dolgozni. Mindkettőnknek jót tett :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!