Kötelezhetnek-e arra állami bölcsödében, hogy csak alvás után hozhatom el a gyerekemet?
Az egyik ismerősömnek és nekem ugyanabba a bölcsibe járnak a gyerekeink.
Az övé tavaly kezdett az enyém most. Régebben mesélte, hogy szeretné majd elhozni a nagylányát alvás előtt a bölcsiből. Ez nem tetszett a bölcsisnéniknek, arra kérték, h ne hozza el, mert így a többi gyerek rosszul fogja érezni magát, hogy nekik ott kell maradniuk, míg a msáikért megy az anyja. De nem emlékeztem mi lett a történet vége. Ennek kb. 1 éve volt. Most én is ebbe a helyzetbe kerültem. El szeretném hozni a gyereket alvás előtt, de mivel nem tudtam a sztori végét azt meg pláne nem, h hivatalon mire lehet kötelezni a szülőket mire nem, így erre itt rákérdeztem.
De most felhívtam az ismerősömet és megkérdezetm tőle, h mi történt végül. Azt mondta, h annak ellenére elhozta, hogy nem tetszett ez a bölcsibe. Valoszinűleg majd engem is probálnak róla lebeszélni, de azt tanácsolta, h csináljam úgy, ahogy jónak látom.
Szerintem ez butaság, nem minden gyerekért egyszerre mennek. Van, aki hatig ott van, más négyig, más fél háromig, más meg 11:30ig.
Ezért beszólni..
Akkor viszed, amikor akarod. Én sajnos mindig máskor tudom elhozni, de ha 11től szabad vagyok, nem fogom otthagyni 5ig, akármennyire is kiszámítható lenne.
Persze hogy el lehet hozni, nem kötelezhetnek semmire.
A legtöbb helyen inkább örülnek ha elviszik a gyereket, mondjuk bölcsiben ez azért nem általános, mert oda csak dolgozó szülők gyerekei mehetnek, azok meg legritkább esetben végeznek dél előtt.
17-es igen, a dolgozó szülők gyerekei. Nem dolgozó szülő mért akarná beadni a gyerekét bölcsibe? Kivétel persze mindig van.
3 éves kor előtt nem lehet az az indok h szokja a gyerektársaságot, lesz még arra ideje elég. Magadnak indokolhatod igy, mert neked kényelmes a gyerek nélkül otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!