Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » 10 hónapos gyerek bölcsiben?

10 hónapos gyerek bölcsiben?

Figyelt kérdés
Gyakori hogy 1 év alatti babákat beadnak bölcsibe? Hogy viselik? Mennyit foglalkoznak ott velük? Sokat sirnak Anya után? Milyen igy a kötődés, hogy nincsenek együtt egész nap? Van valakinek tapasztalata, Anyuka vagy esetleg gondozó?
2017. aug. 23. 22:03
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Drága baba :(
2017. aug. 23. 23:38
 12/16 anonim ***** válasza:
77%
Ez nagyon soktényezős szituáció. Függ a gyermektől, az intézménytől, attól, hogy a fennmaradó időben mennyi minőségi időt tölt majd együtt a gyermek és az anya. Biztosan van akit megvisel, ahogy olyan is akad szép számmal, akinél ennek semmi nyoma, emlékezni nyilván nem fog rá felnővén. Nálunk úgy alakult, hogy anno nővéremet anyukám 6 hósan volt kénytelen bölcsibe adni, velem viszont óvodáig otthon volt. Nem emlékszik természetesen egyikünk sem azokra az évekre, tőle tudjuk mindezt. Nővéremnek van és volt mindig mégis sokkalta belsőségesebb és szorosabb kapcsolata anyuval (mi is jóban vagyunk, persze, de én apához kötődtem mindig jobban, hiába az otthon anyával eltöltött 3 év). Nyilván ez az említett fél év nagyon húzós, de ha már közel egy éves babáról van szó és muszáj, akkor azért nem kell rémképeket vízionálni. Bizonyára nem jókedvéből választja ezt egyetlen szülő sem, de ha ezt meglépni kényszerül és az anya túlszorongja, ebből kifolyólag túlfélti/aggódja a gyerket és az egész szituációt, akkor azt a kicsi is érzi, rá is átragad a félelem és a bizonytalanság és az amúgy is embert próbáló helyzetet ez nagyon megnehezíti. Hisz nem csak a kicsi válik el az anyától, hanem az anya is elválni kéyszerül a gyermekétől, ami benne lehetséges sokkalta nagyobb törést okoz, fejben nem engedi el, csak fizikailag és evvel az amúgy teljesen természetes ragaszkodással "visszahúzza" a gyerket is. Ergo ha egy szülő erre kényszerül, szerintem első körben magában, fejben rendezzen el mindent, hogy a csöppségnek hatékonyan tudjon segíteni, ne pedig akadályozza az új helyzet elfogadásában és megnehezítse a dolgát. Egészséges any-gyermek kapcsolatot, ha meg is viseli a korai, kényszerű elválás, csak órákról lévén szó, nem rombolja szét a bölcsöde, nem is ássa alá, hanem alkalmazkodik a megváltozott körülményekhez. El kell fogadni, hogy sajnos van az a körülmény, amikor a szülő rákényszerül a bölcsödére, de ha ebben támogatják és el tudja ő is fogadni, továbbá a gyermek nem valami extrém "spéci eset", akkor gond nélkül működik, ha döcög is az eleje.
2017. aug. 24. 07:40
 13/16 anonim ***** válasza:
91%

Angliában élünk, mindkét gyerekünk 1 évesen kezdte a bölcsit. Igaz, csak 4 órát voltak bent én pedig 6 órát dolgoztam. A lányom nem szerette, nem volt barátkozós, elvolt magában. A fiam első perctől imádta. Nem egyformák a gyerekek :-)

A kötődés nem ezen múlik. Ha ezen múlna, akkor szinte csak Magyarországon kötődnének a gyerekek. Ahol szintén nem dolgoznak az anyukák, ott sincsenek együtt 0-24ben, ez csak itthon van így.

2017. aug. 24. 07:54
 14/16 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem mindenképp törést okoz vagy a gyerekben vagy benned. Vagy mindkettőtökben. 10 hónaposan nagyon kicsi.
2017. aug. 24. 08:55
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Magànoviban dolgozom ahol van bölcsi is.

11 hónapos több is van.

Nem volt velük gond kevesebbet sirnak mint az új 3 éves beszokòsaim.

És szét

kényezteti őket mindenki aki nálunk dolgozik..Tündér babák.

😍😍

2017. aug. 24. 20:19
 16/16 anonim ***** válasza:
Én is bölcsiben dolgozom,mi is azt tapasztaltuk,hogy sokkal könnyebben beszoknak mint a 2 évesek.
2017. szept. 7. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!