Minden szülő ennyire félti a munkahelyét, hogy inkább betegen viszi a családi napközibe a gyermekeit?
Pár hónapja elkezdtem dolgozni gondozóként.
Nagyon le vagyok döbbenve.
Sok szülő képes a beteg gyerekének is igazolást "intézni" és bedugni az egészségesek közé.(vigyorogva)
Kérdezem én, miért? Mire jó ez?
Ok, félti mindenki a munkáját de úgy gondolom, hogy a gyerek a legfontosabb.
Mindegy, hogy a kicsik lázasak otthon kapnak Nurophent és mehet fertőzni a többit.
Ha pl a gyerek hány, hozza másnap is mert a gyerek csak "befal"
Napokig lehetne sorolni a magyarázatokat.
Nagyon bosszantó, mert egyszer azt veszik észre, hogy pénzük van de gyerekük nincs...vagy még azt sem.
Máshol is ilyen kiábrándító a helyzet??Vagy csak én találtam rossz "közeget"?
A gyakrolati helyemen (állami bölcsi) teljesen más volt.
Íme a nyugaton dolgozó kéttannyelvű ovodai óvónéni aki olyan oviban dolgozik,ahogy 700 euró (!) a havi díja a gyereknek:
Igen, a szülő behozza. Igen, át kell vennünk és igen,mi vígasztaljuk őket. Két eset van,amikor nem: ha lázas (38 minimum,mert a 37,8 csak hőemelkedés) vagy ha hány. Ebben azbesetben kötelezően 24 óra óvimegvonás van,nem.hozhatja be. Bármilyen más esetben átvesszük a gyereket, orrot törlök, vízagsztalok, hallgatom a nyűglődést. Mert én ezért kapom a pénzem, ez a dolgom. Én sen szeretem,de ez a hivatás ezzel jár. A hentes sem mondja az,hogy csak csípős kolbászt árul,mert a simát nem szereti. Az ingatlan ügynök is megmutatja a házat 100 embernek,holott vszinű egyik sem veszi meg.
A mi munkánk ezzel jár,nem csak az énekelgetés és kirándulás tartozik bele. Rengeteget vagyok emiatt én is beteg,de nem tudok ezzel mit csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!