Ha lenne ilyen lehetőség a lakóhelyeden, élnél vele?
Tudom, hogy a kérdés pusztán elméleti, nem hiszem, hogy túl sűrűn előfordulna Magyarországon, de azért érdekelnek a vélemények.
Ha lenne a lakóhelyeden olyan ingyenes, félnapos bölcsi, amit kimondottan az otthon lévő anyukák 2-3 év közti gyerekeinek tartanak fenn, te beadnád oda a gyereket? Már otthon ebédelne, hosszabb bent maradásra nem lenne lehetőség.
Nem.
Mert az én fiam nem vágyott a társaságra.
2,5 évesen lett bölcsis, mert elkezdtem újra dolgozni. Most ovis, sokszor most is egyedül játszik, nem használja ki a gyerektársaságot.
Így amíg otthon voltam, eszembe nem jutott volna valahova beadni.
Csak amikor "muszáj" lett.
Valószínűleg nem élnék vele.
Nekem nem gond, ha otthon vagy a gyerek, el tudok mellette látni mindent (ami szükséges), főzök, mosok, stb. Ebből a szempontból nincs a szolgáltatásra szükségem.
Másrészt ha pl. elintéznivalóm lenne, ahová sokkal kényelmesebb lenne a kicsi nélkül menni, azért nekem be kell menni a következő városba. Posta, bank, közművek, nagybevásárlás, stb. Ezeket pedig iszonyú nehéz lenne rövid idő alatt elintézni, mondjuk reggel 9 és 11 között. Főleg busszal! Ilyen esetben nekem praktikusabb, ha a nagyihoz átviszem, és akkor megyek, ha végeztem. Így egy napra időzítek mindent, amit lehet, hogy ne kelljen heti többször beugrani délelőtt fél órára, útiköltséget nézve is így éri meg jobban.
Természetesen tudom, hogy nincs mindenhol nagymama, de nem is mindenki nevében nyilatkoztam, csak a sajátomban. :)
Hmm engem érdekelne!
Szerintem babának mamának is jót tesz napi szinten a társaság. Én annak is örülnék ha az anyukáknak is lenne valami ilyen "bölcsőde" vagy szocializációs tér nálunk, mert kezdek megkukkanni itthon. :-) Nekem is kéne társaság.
Az én gyerekem imád mászkálni, meg emberek között lenni, de sokszor vakarom a fejem, hogy na most hova menjünk.
Nálunk (nagyváros) van ilyen. A bölcsi épületében van, gyerekfelügyelet néven. Max 4 óra hosszát lehetnek ott a gyerekek. Nem csak vigyáznak rájuk, foglalkoznak is velük. Kézműveskednek stb.
Az én 2,5 éves fiam jár. Napi 2 órát. Úgy vettem észre már nagyon unja magát itthon, meg már a játszóteret sem élvezte. Állandóan játszóházba akart menni, ő mondta, hogy ott akar játszani gyerekekkel. Ezért megpróbáltuk ezt. Imádja, alig várja, hogy mehessen.
Én abban a 2 órában beszaladok a boltba, megfőzök, rendet rakok. Így délután már semmi más dolgom nincs, mint vele játszani. Nekünk bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!