Hogy adjam bölcsibe a 2.5 éves kisfiam most áprilisba ha mindenhol teltház van a kerületbe? Van valami lehetőség hogy igy is felvegyék?
Most lesznek (általában áprilisban) a beíratások a következő tanévre, így szeptembertől el tudná kezdeni. Addig pedig marad a magánbölcsi vagy családi napközi, mert év közben, telt házba, úgy hogy előző évben nem írattad be igen kicsi az esélye, hogy felvennék.
Amúgy voltál a bölcsikben megkérdezni? Nálunk nagy könyörgésre egy gyereket felvettek így év közben (tehát rá lehet kérdezni, és érdemes személyesen, és nem telefonon).
Nalunk (xv) nincs telt haz.
Ha kozelben van, nezz utana.
Nehezen tudom elkepzelni, hogy egyetlen hely sincs a kerulet barmelyik bolcsodejeben...
Probalj esetleg erelyesebben fellepni, hogy neked dolgoznod kell, es segitsenek megoldani a helyzetet.
engem is lepattintottak, hogy a kerület KILENC BÖLCSIJE mint tele van(igen, ilyen sok van, ráadásul 30 fős a legkisebb 70 fős a legnagyobb, vagyis legalább 450 gyereknek van hely, nincs is szerintem ennyi 3 éven aluli itt...) :)
amúgy még pár hónapja minden anyuka mesélte, hogy a 11 fős csoportokban jó, ha 8-an vannak...
úgy látszik sok a tavaszi gyerek, most kerülnek be a bölcsikbe.
engem is ezzel a szeptemberig bírd ki dumával oltanak. ha mondjuk kapnám még addig a gyedet, ki is bírnám, de már csak gyes lesz ...
az én megoldásaim:
1, nagymama vigyáz szeptemberig a gyerekre - de lehet, csak bölcsi nyáriszünetig, azaz augusztus 24-ig...
2, beadom 400ft/óra díjon pont abba a bölcsibe, ahol teltház van (milyen érdekes, nem? pénzért beveszik a gyereket akkor is, ha nincs már hely)
3, beadom CSaNa-ba, napi 4eFt-ért...
4, kisírom a bankoknál, hogy 3 havig szüneteltessék a hiteleimet (elvileg lehet, de még nem jártam utána)
ehhez még hozzáfűzöm, hogy csak 4 órába megyek vissza dolgozni, így nem olyan nehéz nagymamázni mondjuk, vagy nem olyan sokba kerül a fieztős állami bölcsi, vagy mondjuk a családi napközi. és természetesen, mivel mindenféle "potyautas" "sosemadozós, segélyekből élős" megy mindenfélét tarhálni - ÉN IS BEMEGYEK AZ ÖNKORMÁNYZATHOZ, és tarhálni fogok, végtére is 20 év munkaviszonyom van, és nem az én hibám, hogy fizetnem kell a gyerek elhelyezéséért, mert dolgozni akarok.
elvileg az önkormi támogathatja a gyerekelhelyezést, költségeket.
amúgy van esély, hogy felvegyék, a bölcsi-igazgatóval kell egyezkedni, vagy kell keresni olyan kapcsolatot, aki nyomást gyakorolhat. pl. az önkormányzat felügyeleti szerve a bölcsinek, ha pl. a polgármester jó cimbije egy jó cimbinek, akkor mindjárt szorítanak a gyereknek egy kis helyet ...
mert ilyen világban élünk.
ja, azért azt sejteni lehet, hogy a 11 beíratott gyerekből jó, ha 8 lesz bent 80%-ban nyáron a bölcsiben... csak erről a gondozók nem beszélnek, elég nekik a 8 gyerek is, pénzt meg 11 után kapnak.
és az a szép, hogy olyan anyáknak vannak bent a gyerekeik, akik amúgy otthon vannak a második-harmadik gyerekkel, és az, aki dolgozni menne vissza meg nem tudja beadni sehova se a gyerekét csak súlyos pénzekért.
Kérlek meséljétek el, kérdező és az utolsó válaszoló, hogy melyik kerületben éltek?
Én biztosan úgy tennék,hogy utánajárnék,hogy biztosan van e hely még valamelyik csoportban a bölcsiben, és ha igen, akkor mennék felettes szervhez, önkormányzat pl, és valamilyen módon megtalálnám a módját,hogy panaszt tegyek.
Én a 3.és 10.keületet ismerem bölcsi téren, mindkét kerületbe azonnal felvették a gyereket, elöször tavaly március elején irattam be, utána költöztünk januárban,akkor a 3.kerületbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!