Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Mit tegyek, hogy ébren tudjon...

Mit tegyek, hogy ébren tudjon maradni délig?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

25 hónapos a kislányom kezdte a bölcsis beszoktatást, és eddig nagyon ügyesen haladunk. Egyetlen gond van vele, hogy nagyon hamar elálmosodik! Tegnap negyed 12kor kihozták, hogy jöjjünk haza, mert majd elalszik, és az altatást még nem akarjuk ott elkezdni. Meg nem akarták még hagyni nyafizni sem, nehogy hétfőn emiatt ne akarjon menni.

Kiskorától kezdve nagy alvó, nagyon nehezen állt át 2, majd 1 alvásra is. Általában fél 7kor ébred, de 10 körül már álmos!! Hiába kimegyünk az udvarra, akármit próbálok vele, nagyon álmos. Nagy nehezen bírja ki délig, itthon többnyire már 11kor alszik. És alszik 3 órát. Este pedig 9kor kidől. Egész éjjel jól alszik, reggel kipihenten ébred. Igazából délután 5-6 körül is simán aludna még egyet, ha hagynám. De estig általában kihúzzuk. Előfordult, hogy ilyenkor elaludt, aludt egy órát, és este 10kor simán elaludt megint. Szóval igazi kis álomszuszék. Át fog állni a szervezte vajon? Sajnálom, hogy ott fog nyűgüsködni míg nem érkezik el az altatás ideje.

Betegség miatt vettek tőle vért tavasszal, minden értéke tökéletes, szóval egészségügyileg nincsen semmi baja. Ötletek??

2016. aug. 20. 15:02
 1/7 A kérdező kommentje:
A héten kezdte a beszoktatást, bocsi, elírtam az elején.
2016. aug. 20. 15:03
 2/7 A kérdező kommentje:

Még egy-két infó: férjem fogja vinni reggelente, mert ő később megy dolgozni, így nem lenne neki muszáj fél7kor felkelni.

Ha jobban belegondolok csütörtök, pénteken volt nagyon fáradt, lehet sok volt neki a hét, a bölcsis pörgés?

2016. aug. 20. 15:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy fárasztó neki a sok újdonság, próbáld meg este 8-kor letenni, hátha elalszik így is fél hétig, és jobban bírja a délelőttöt. Nekem is volt ilyen álomszuszi gyerekem, semmi baj nincs ezzel, majd átáll a szervezete arra, hogy elsősorban éjszaka teljesítse az alvásigényét.
2016. aug. 20. 15:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi, erre eddig nem is gondoltam, mert biztos voltam benne, hogy akkor fél6kor kelne. :) De nagyon beállt erre a fél7re, mert az éjjel, tűzijáték után feküdt csak le, este 10kor, és így is fél7kor kelt, pedig azt hittem alszik majd tovább. Szóval kipróbálom!
2016. aug. 21. 09:57
 5/7 anonim ***** válasza:

"nagyon nehezen állt át 2, majd 1 alvásra is"

Hogyhogy 1 alvásra??? Hiszen egy ekkora gyereknek még 12 óra az alvásigénye, amiből 11 órát egyfolytában, éjszaka kellene aludnia, plusz egy órát nap közben.

[link]

"Este pedig 9kor kidől."

Hogyhogy kidől? Akkor már rég aludnia kellene!

Besötétített szobában altatod? Úgy kéne, másképp túl hamar felébred.

Ha nem jön neki össze a 11, óra, akkor persze, hogy nap közben nem bírja a strapát, hanem már 10 óra körül kókadozik, 5-6 körül meg újra, ahelyett, hogy elég lenne kiegészítésnek az a bizonyos 1 óra alvás délután.

2016. aug. 28. 17:01
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, csak most látom, hogy írtál.

Félreértettél, úgy értettem, hogy nehezen állt át a nappali egy darab alvásra! Ha olvastad amit írtam, benne volt, hogy napközben 3 órát alszik.

Természetes sötétített szobában altatom. Ha kiszámolod, éjjel kb. 10-11 órát alszik, nappal pedig hármat, az összesen 13-14 óra!! De a lényeg, hogy azóta este 8kor fektetem, így már napközben kibírja délig, sőt, ottalszik azóta a bölcsiben. Szóval ez a "gondunk" megoldódott. Kb. 1-2 hét kellett, míg átállt a szervezete, na meg az is sokat jelent, hogy este már 8kor elalszik.

2016. szept. 24. 21:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Ja de amit nem írtam, hogy régebben ha már 8kor elaludt este, akkor 5-fél6 körül ébredt reggel, szóval annyival korábban, mint amennyivel este lefektettem. Ezért fektettem 9kor, hogy reggel tovább aludjon. De gondolom bölcsiben elfárad annyira, hogy már este 8 és reggel 7 között simán alszik.
2016. szept. 24. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!