Kivegyem a 26 hós gyermekemet a bölcsiből, ha közben várom a kistesót?
Ha otthon marad, nem visz haza bacikat, és nem kell logisztikáznod egy napirend nélküli újszülöttel. Viszont szoktathatod be újra az óvodába, unatkozhat otthon, és neked is nehezebb kettővel.
Nálunk annó úgy jött ki, hogy járt 9 hónapot bölcsibe, júliustól én táppénzre mentem, és eljöttünk nyáriszünetre, majd szeptemberben megszületett a kistesó, és novembertől kezdtük az óvodát. Nekünk így tökéletes volt.
Hát....
Ez nem egyszerű. Mert ugye nem akarja az ember kiszakítani a kis környezetéből, a barátai közül. Meg ha megszületik a baba, akkor ott fog zajongani, nem tudsz rá úgy figyelni stb stb.
De az esetlegesen hazavitt betegségek meg az mellett szólnak, h vedd ki. De ha kiveszed, akkor meg kell menni vele játszótérre, társaságba, ott is simán bármit összeszedhet.
Nem egyszerű, nem is tudom...én nem venném ki a helyedben-
A gyermekágyi időszak az egyik legnehezebb, pláne, ha nincs elég tej, fejni kell, fáj a baba hasa, stb..
Tehát az mind szép és jó, hogy összeszoknak a tesóval, csak éppen egy újszülött teljes embert kíván, az anya holt fáradt, a nagy meg frusztrált, hogy anya keveset foglalkozik vele és minden a baba körül forog.
Én biztos nem venném ki a megszokott kis közösségéből, nem borítanám fel az életét, a biztonságát. Ha uzsi után hazaviszed (az ugye 3 körül van) még mindig rengeteg időt tölthettek együtt estig és a babának is jut privát idő a nagy mellett.
Terhesség alatt meg majd jönnek az orvosi vizsgálatok, az esetleges nehézségek, ami egy kisded mellett komoly szervezést igényelhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!