Kell tartani ettől? Van ilyenben tapasztalatotok?
Szeptembertől bölcsibe megy a lányom. Olvasgattam a neten a bölcsikről a városban és 98%-nál ez van írva: "A KSZI bölcsődék fogadják a másként fejlődő, sajátos nevelési igényű gyerekeket, akiket XY bölcsődékben felkészült szakemberek fogadnak." Lányom is ilyen bölcsibe megy. A sajátos nevelési igényű gyerek lehet agresszív, aki bántja a többieket? Tudnak a gondozók figyelni rájuk? Őszintén szólva féltem a gyerekemet mióta ezt olvastam...
Nem rosszindulatból írom, de az olyan gyerekeket, akikkel viselkedési gond van (nem kicsi, hanem tényleg bánt(hat)ják a többit), miért teszik be a többiek közé?
Ebből szokott baj lenni?
"Nem rosszindulatból írom," DE, rosszindulatból írod!!!
Miből gondolod, hogy az SNI-s gyerek agresszív? Végtelenül primitíven gondolkodsz! Egyébként még a te gyereked is lehet SNI-s!
"Csak a "sajátos nevelési igényű"-ről jutott eszembe, hogy HA van olyan , aki agresszív, akkor stb stb stb."
Ha nem lenne a bölcsitekben SNI (Sajátos Nevelést Igénylő) gyerek, akkor nem aggódnál??? Akkor nem jutna eszedbe, hogy a normális gyerekek között HA van olyan...?
Pedig pont ugyanannyi az esély az agresszív gyerekekre, mint nem SNI-k között, sőt még több is...
A mi bölcsinkben nincs ilyen gyerek, mégis hoztam már el a fiam, lila foltokkal, háta közepén sebbel, vagy vörös szemmel.
Nem tudom, hogy más gyerek csinálta-e, vagy elesett, de ez előfordul gyerekeknél. (mivel fiam végtelenül nyugodt, és inkább meghátráló típus, nem hiszem, hogy verekedés volt).
mégsem balhézok, pedig a nevelők sem tudták megmondani 1-2 esetben, hogyan keletkezett a sérülés.
Egy gyereket nem lehet burokban tartani.
Szóval ne gyárts elméleteket ok nélkül. Lehet, hogy ha a mi bölcsinkben lenne SNI gyerek, még ennyi sem történne, mert nem lazáskodnák el, hanem tényleg odafigyelnének a gyerekekre. Úgyhogy én inkább örülnék.
Nalunk van ilyen kisfiu. O le van maradva,de gyonyoruen fejlodik. Jar hozza fejleszto pedagogus. Es abban a csoportban ahol ilyen gyerek van 14 helyett csak 10en lehetnek.
Nalunk is volt sajnos aki beszolt anyukanak hogy neveletlen a gyerek... a szuloin direkt kiemeltek, hogy legyenek szivesek megertoek lenni.
En kimondottan orulok neki hogy egyutt vannak a tobbi gyerekkel. Egyebkent a gyerekek befogadoak, szamukra ez a normalis ha ezt latjak. Az eloiteleteket mi felnottek "tanitjuk" meg nekik.
Nálunk az oviban van egy szellemileg kissé lemaradt kisfiú, aki már 6,5 éves de még kiscsoportos így a lányom csoportjába jár. MÉg soha semmi agresszivitást nem tapasztaltam tőle és nem is tolakodó egyáltalán. Inkább lassúbb, mint a többi, olyan "gyámoltalan". Lányomat volt már hogy valaki ellökte az oviban vagy elesett, dehát ilyen mindig mindenhol történik, mindentől nem lehet megóvni a gyereket.
A bölcsiben viszont minden gyerek átlagos "normális" volt, és ott már előre mondták a gondozónők, hogy ne lepődjünk meg ha úgy megy haza néha a gyerekünk hogy harapásnyomok vannak rajta, mert még kicsik és a gondozónő nem tudja megakadályozni ha hirtelen valamelyik gyerek mondjuk megharapja a másikat. Szóval kérdező, alaptalan ez az aggodalmad amit a kérdésben kiírtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!