Kivegyem a bolcsibol vagy ne?
A bölcsőde szakmai hozzáértését megkérdőjelezném.
Mi szerencsére nagyon felkészültet fogtunk ki. A gyerek szintén nem anyás, sokat volt másokkal. A vezetővel beszélgettem, mondtam, hogy optimista vagyok, szerintem pikk-pakk be fog szokni.
Mondta, hogy legyen igazam, de szakmai tapasztalat, hogy a legönállóbb, flexibilisebb gyereknél is eltörhet a mécses.
EZÉRT első nap pár órát voltunk, mindent nekünk kellett csinálni a gyerekkel, a gondozók figyelték, hogy milyen nevelési stílussal állunk hozzá (hogy később ők is ehhez igazodjanak). Második nap már ebédre is marad, de még mindig szülővel. Itt már előfordulhat, hogy 10-20 percre kiküldenek és nézik a gyerek reakcióját, a szülőt pedig vissza tudják hívni, ha gond van (előtérben várakozás).
Így lassanként emelik mind az ott tartózkodás idejét, mind a szülő hiányát.
De a két hetes beszoktatást mindenképp javasolták, kivéve, ha tényleg teljesen zökkenőmentes, akkor egy hét is elég lehet.
Tehát a beszoktatásra mindenképp szükség lenne. A bölcsődéből azért venném ki, mert ez önmagában komoly szakmai felkészületlenséget jelez. Keress másik bölcsődét, ahol nincs ilyen probléma.
Én nagyon lazán állok a gyerekhez, soha nem volt úgy nevelve, hogy a fenekemben van, lakáson belül fél órára is eltűnhetek gond nélkül.
De egy teljesen új helyen, ahol rengeteg inger éri (síró gyerekek, hangoskodás, minden ismeretlen) ELSŐ nap egyedül hagyni - ez nagyon nem jó. MINIMUM 4-5 nap kell, aztán ha a gyerek jól veszi az akadályokat, akkor utána már ott lehet hagyni egész napra.
én eddig azt hittem rendelet szabályozza a beszoktatás körülményeit és mindenhol fokozatosan növelik az anya hiányának idejét...
valami nagyon nem stimmel kérdező esetében..
lehet jelenteni is lehetne az önkormányzat felé, vagy az illetékes osztálynak
nincs masik bolcsi a kozelben?
Itt biztos nem hagynam, de szerintem jobb egy jo bolcsi, mint a nagymamak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!