Ha bölcsi közben megszűnik az egyik munkahely, meddig várnak amíg másikat találnak? Van valami türelmi idő?
#10:
Ezzel a baromsággal, az OEP honlapja "ijeszteget":
"A jogosultsági feltételek fennállása esetén sem jár a szülőnek a gyermekgondozási díj,
ha a gyermeket napközbeni ellátást biztosító intézményben (bölcsődében, családi napköziben, házi gyermekfelügyeletben) helyezték el, kivéve ha a gyermek egy éves kora után a jogosult keresőtevékenységet folytat, továbbá ide nem értve a rehabilitációs, habilitációs foglalkozást nyújtó intézményi elhelyezést,"
Tessék, olvasd el magad is: [link]
Az ellenőrzés módját én sem tudom, lehet, hogy szúrópróbaszerűen néznek rá egy-egy jogosultságra, esetleg vagyonosodási vizsgálatnál bukhat ki.
De a jelenleg hatályos rendelkezés ezt írja elő. Gondolom, hogy a GYED extra bevezetésével jöhetett ez a szabály, nem tudom, hogy mióta van hatályban - ez utóbbi csak feltételezés részemről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!